Fashion Café and Lounge

április 27, 2009, BZSA
3) Helység: Temesvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA



A múltkor az egyik programmagazint böngészve akadt meg a szemem azon, hogy az egyik temesvári helyen - önmeghatározása szerint „lounge”-ban – sushit lehet enni. Fel is jegyeztem mindjárt a meglátogatandó helyek közé, s nem is telt sok időbe, míg eljutottam oda április 20. táján. A hely ultratrendi igyekszik lenni, világosbarna, krémes színek, kényelmes fotelek, üvegasztalok. A csicsás kristálycsillár teljesen diszharmonikus. A zene elviselhető és nem túl hangos. A nemdohányzó rész nincs megfelelően szeparálva, sőt, a dohányfüst természetesen a nemdohányzók fele száll, valahogy így alakult ottjártunkkor a széljárás.

Kínálnak forró csokoládét nagy választékban, teákat, sör csak üveges van, s nem is mindent kapunk, amit az itallapon szerepeltet. A 0.33-as kiszerelésű átlagsörök (mi zipfert ittunk, de ugyanennyi lett volna a Gösser, ha épp nem fogy ki, vagy a heineken, ha az nem lenne tiltás alatt mifelénk a vörös csillag miatt) 8 lejbe kerülnek, ami bizony elég magas díjszabás. Az ételek között akad elfogadható árú is, a 200 grammosnak ígért lazac (persze van mellette egyéb is, nemcsak a halhús, a leírás szerint) 25 lejért nem tűnik drágának, hasonló áron volt az avokádós ráksaláta is, de a cézársaláta 28 lejért, a sushi-szettek 38-ért - hát az bizony nem kevés. Ez utóbbi két ételre esett a választásunk, mert hát erre volt gusztusunk.

A sushi nem volt rossz (nigirit kértünk, a pincér hölgy több perc elteltével jött vissza, hogy az nincs. A nigirihez járt volna saké és zöld tea, szerintem a saké fogyhatott ki. Vagy netán a polip. Érdekes, hogy ugyanazon az áron kínálnak egyáltalán nem azonos felhozatalt jelentő étkeket.) - de hiba volt roppanós zöldségeket beletenni.

A tálalás rendben találtatott, az állag és az esztétika is.

A cézár saláta már inkább amatőr munka volt, bár rossznak ez sem volt rossz, frissen készült. Salátalevelekre halmozták a kenyérkockákkal és némi kaliforniai pirospaprikával kevert csirkedarabkákat, amit egy pregnánsan mustárízű szósszal ízesítettek.

A sushit jó 25 perc után hozták ki, a cézár salátát pedig még később, rá 7-8 percre, mire a sushi már elfogyott.

Nem lesz a törzshelyünk, de egy próbát megér.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.13

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Fashion Café and Lounge”

  1. kata » április 27, 2009 13:45

    jól értem, Cézár-salátát akartatok enni a sushi mellé? :)

  2. BZSA » április 27, 2009 13:54

    Rosszul érted. Egyikünk, pontosabban én sushit akartam enni. Másikunknak meg a Cézár salátára volt gusztusa.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések