ArtJazz Caffe

február 3, 2009, klárika
3) Helység: Bukarest 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Először egy hotnews-os cikkecskében olvastam a helyről, s szerencse, mert másként nem lehet rátalálni. Egyébként mindenhez nagyon közel van, a Magherun, közel az Universitatehoz, a Piata Amzeihez, de a Piata Romanahoz is.

Olyan hely ez, ahova olvasni mész be, vagy beszélgetni, semmiképpen se kirúgni a hámból. A pincehelyiség nem annyira külalakjával hódít, hisz nem követi a standard kávézóstílust, nem elegáns az itallapja, nincs 15féle drága kávé, sőt első látásra a pincérek is elég lepattantak. De annyira minőségi a zene, mind a hangzása, mind az összeválogatása, hogy hamarosan rájössz, hogy amire vártál, s nem kaptad meg itt, az csak a párizsi-londoni-stílusú kávézók bűvöletében szocializálódott lelkünk által kreált máz, pont azáltal eredeti ez a hely, hogy nem ezt nyújtja, hanem a jazz által teremti meg a hangulatot. A kávé itt nagyon kávé, kényelmes foteleken terpeszkedhetsz, csókolózhatsz, dolgozhatsz vagy akár beszélgetős cégtalálkozót szervezhetsz a külföldi partnerek látogatása tiszteletére. És nyugodt lélekkel elüldögélhetsz akár egyedül olvasgatva vagy internetezve is két-három órát egy forró csoki/sör/pohár bor mellett, nem szólítanak le állandóan a pincérek, hogy mit kérsz még. Családias hangulat.

Gyakran művészfilmeket vetítenek, vagy élő jazzkoncertet rendeznek, akkor nyilván nem ennyira nyugodt a hely, hisz néha a nagyok is lejönnek ide koncertezni, amint egy régebb-bukaresti-ismerős elmesélte. Nagyon érdemes beülni, az épp aktuális program megtalálható a Sapte Seri színházműsor rovatában.

>> ArtJazz Club >>



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.65

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “ArtJazz Caffe”

  1. tengeri » március 4, 2009 13:01

    Szombaton 21.30-tól itt lép fel Mandela/Istvan Bagoly/DJ Tamaka… aki tud, menjen el, vagány lesz:)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések