Béka kocsmája

január 24, 2009, nosty fiu
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Egy barátságos hely. Talán így tudom a legjobban jellemezni. A vélemény egyébként szubjektív, ugyanis a tulaj - Béka - a barátom. S ezzel a név is meg van fejtve. A hely Kézdifalván a “fajáncosok” mellett, az Eminescu utca sarkán található. Kis kocsma, ahová bizonyos napokon sok ember bezsúfolódik. Nyáron ezt enyhíti a nyárikert, ami szintén nem rossz. Kezdjük a nyárikerttel: van egy kis tavacska, nyáron aranyhalak (!) úszkálnak benne, télen ezt a bárpulton elhelyezett akváriumban művelik. A hely nem nagy, pár ernyő alatt rusztikus faasztalok, illetve fapadok szolgálják a vendég kényelmét. Benn pár asztal, mintegy 20 ülőhellyel. Van egy emeleti rész is, ott kissé alacsony a mennyezet a manzárdos tető miatt, s a lépcsőn is kissé nehéz lemenni pityókás állapotban. Egyébként felmenni sem könnyű a szürkeállományt romboló tudatmódosító folyadékok hatása alatt.

Az emeleti részen nem tudom hány ember fér el, de szerintem sok jó ember kis helyen is megfér. Aki meg nem kap ülőhelyet, az a bárpultot támasztva beszélhet a pincérrel. A kocsmalátogatókról: a hely nagyon színes e tekintetben. Amatőr focisták, villanyszerelők, újságírók, politikusok, tanárok, vezérigazgatók, kocsibellérek, üzletemberek, földművesek, maszekolók, s más hasonló civilek és kevésbé civilek látogatják, maga Rejtő Jenő (R.I.P.) is ihletet nyerne abból, hogy kik fordulnak meg a helyen. Egymás mellett jól megfér a burzsuj s a pór, s ugyanazt a sört isszák. S persze motorosok is beütik magukat, hiszen a Béka az motoros, a szelidebb fajtából, s van neki baráti köre is.

A piaválaszték okés. Szerintem. Unikumtól a fapados sörig terjed, s nem is borsosak az árak. A kiszolgálás jó, elvileg pultnál kellene rendelni, de legtöbbször asztalhoz viszik az árut. Télen van forralt bor, sőt csapolt sör is, nyáron meg van fagyi. Azt a gyerekek fogyasztják inkább, az imént felsorolt személyek kevésbé. Sokszor foglalnak le asztalt a törzsvendégek, ez főleg akkor történik, mikor egy-egy nagyobb társaság foci után “téved be” a kocsmába.

Érdekes színfoltot jelentenek a bárpult fölé fellógatott söröskorsók, ezek a kocsmalátogatók sajátjai, van, aki ragaszkodik ahhoz, hogy saját ivóalkalmatosságukból igyon. Megjegyzem, hogy van másfél literes sörökorsó is… S van mellékhelyiség is, külön nőknek s külön pasiknak. Ez utóbbi többet van használva, ebből adódik az a következtetés, hogy általában az erősebbik nem képviselői lépik át a küszöböt. Ami fontos: makulátlan tisztaság van, e tekintetben a hely felveszi a versenyt egy elit vendéglővel is. Végül még egyszer hangsúlyozom: a véleményem ezúttal elfogult.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.26

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Béka kocsmája”

  1. vendeg » január 28, 2009 23:03

    Jo kis hely, es mar csak azert erdemes oda ellatogatni mert a tulaj sokat jotekonykodik ami ritkasagnak szamit ebben a mai rohano, onzo vilagban. Vagyis ha ott vedelsz meg segitesz is a raszoruloknak:)

  2. koko » július 3, 2009 12:45

    szerintem is nagyon jo kis helyiseg. jo magam is nagyon sokat jarok oda a baratokkal foci ping pang utan.szuper hely!!!!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések