Casablanca szálloda

november 24, 2008, oltyanlegeny
2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ) 3) Helység: Craiova (Krajova)



Ha a székely az oltyán fővárosba téved, s elfelejtette otthonról lefoglalni az alváshelyét, éjfél után rohangálhat egy ágyért (ha nem akar az útszélre húzni, s a gördülő konzervdobozban pihenni néhány órát), mert azt potom 90 euróért kínálják reggeli svédasztallal együtt a vármegyeközpontban. Aki negyedhavi keresetét nem akarja egy éjszakára költeni s családjával az útszélén sem akar vesztegelni, az nyakába veszi az éjjeli várost… Így akadtunk rá - szinte minden reményt feladva - egy kora tavaszi csípős éjjelen a szörényvári úton (Calea Severinului) a Mol benzinkúttal szemben egy semmitmondó épületre, aminek a Hotel Casablanca*** nevet adták, s fel is csillagozták. Az épületet egy háromemeletes legényszállóból alakították át, négy különböző befogadóképességű termet építettek hozzá, s ezeket vendéglőnek, étteremnek használják.  Van itt úszómedence, konditerem, szauna, konferenciaterem, csak éppen a környezet nem barátságos, a városszéli ipari negyed közelsége. - De kit érdekel ez, ha elcsigázott, fáradt, s a gyereke nem bír magával az álmosságtól?!

Az álmos szolgálatos hölgy morcossága ellenére örömhírt közölt: 130 lejért kétágyas szobát és reggelit is kapunk! (No, ez mégsem 150 euró!) A szobában kellemes meleg fogadott, tisztaság, állandó melegvíz-szolgáltatás. A standard reggeli bőséges volt, hárman jóllaktunk a kétszemélyes adagból. Fizetéskor, hallva a magyar beszédet dicsekedték el, hogy a kolozsvári CFR focicsapata is náluk szokott megszállni…

Mielőtt újból útnak indultunk volna, még egyszer körülnéztem: kívülről semmitmmondó épület, s benn - amennyire tőlük telik, ha magyar szót hallanak - meleg oltyán vendégszeretet. Á, majdnem elfelejtettem: nemdohányzók részére külön szobák, s lakosztályok is vannak!



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.86

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Casablanca szálloda”

  1. verca » március 8, 2009 16:13

    szerencséd lehetett,benn Craiován sem vendéglö sem gyorséttereben nem volt pozitiv tapasztalatom,Filiasi-ról nem is beszélve. Aki tud lakjon jól Déván,Szászvároson,Szebenben,Bukarestben.
    a kaja és a kiszolgálás minusz 1,2 csillag ebbena régióban…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések