Casa românească

szeptember 30, 2008, sza_bee
2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 3) Helység: Félixfürdő



Tegnap visszaköszönt a nyár. Ilyenkor minden élőlény próbálja kihasználni a maradék kevés időt, hogy egy kis napenergiához jusson. Emígy cselekedtünk mi is, úticélként egy félixfürdői sétát tűzve ki. Utoljára két évvel ezelőtt jártunk arra, azóta igencsak megváltozott a környék, sok pénzt véltem látni különböző befektetésekben. Többek között rendbehozták a híres meleg vízű tavak környékét, igaz, így sokkal kisebbnek tűnik az egész hely.

De térjünk a lényegre. Ahogy az ember jobbra térve beér az üdülőtelepre, mindjárt jobb oldalon található a Casa românească nevezetű vendéglő, az első kereszteződés sarkán. Mivel több kellemes emlék is fűz e helyhez, úgy döntöttünk, eszünk is valamit.

Első látásra fejlődés mutatkozik a vendéglő belvilágán. Picit módosítottak az elrendezésen, került ide-oda egy kis lambéria, a régi bejáratokat lebontották és üvegfallal helyettesítették. Így tágasabbnak tűnik a hely. Okos megoldás. Az már nem tetszett annyira, hogy a kinti asztalok körül csak úgy lóg mindenhol a pókháló, és rengeteg por gyülemlik fel az asztalokon és a berendezésen, a só-, bors-, ecet- és olajtartón, virágcserepeken, párkányokon. A pad ülőkéjét is valószínűleg az előttünk kiszolgált emberek törölték le. Talán a szezonvég miatt volt mindez így.

A kaján nem sokat gondolkodtunk, mindketten a pacalleves mellett tettük le a voksunkat. A kedves pincér megkérdezte, kell-e kenyér, tejföl. Na, itt szökött fel először a szemöldököm. Azt még megértem, hogy valaki nem eszi csípősen, de hogy kenyér és tejföl nélkül… Aztán fény derült a turpisságra, minden ilyen “mellékes” dolog pénzbe kerül, így hát az utólagos cirkusz elkerülése végett inkább szólnak előre, hogy mi van.

A kiszolgálás elég gyors, így feltételeztük, a leves már “raktáron” volt, mert 5 perc alatt az orrunk előtt gőzölgött. A kért 4 szelet kenyér helyett kaptunk 6-ot, tejfölt 2 óriás adagot és 2 zöld csípőspaprikát. A leves jó ízű volt, a kenyér friss; az ételek minőségével korábbi látogatásainkkor is meg voltunk elégedve.

A menüben vadas pereparátumok is szerepelnek, melyek kipróbálását egy jövendőbeli alkalomra halasztottuk. A tisztelt vendég medve, őz és vaddisznó alapú készítmények közül válogathat. Ezekről csak annyit sikerült megtudni, hogy az áruk adagonként 30 lejtől indul és valahol 60 lej körül ér véget. A pincér szerint az alapanyag mindig friss és átvizsgált, mert egy “firma” a beszállító és hát azok csak ugye friss áruval, mint az újságárusok…

Ez alkalommal a vadas menü inkább kimaradt, és a számlát kértük, ami kis híján 20 lejre kerekedett.

Az étlapon szerepel még pizza, hideg ételek, édességek, válogathat mindenki kedve szerint. Jó étvágyat!



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.49

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések