Rubin

szeptember 13, 2008, BZSA
3) Helység: Gyergyószentmiklós 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ)



Tavaly voltam először a Rubinban kedves borász ismerőseim társaságában az EMI tábor ideje alatt. Két személyes egyes tálat rendeltünk, meg némi levest. A vegyes tál (rajta ilyen-olyan flekken, kolbász, vegyes köret, miegyéb) eléggé elmaradt amögött, amit az anyaországban megszoktunk (tételesen, hogy három ember is bőven jóllakik belőle), de azért nem volt rossz. Idén egyik délben ismét ott ettünk, persze megint az EMI tábor periódusában.

A társaság nagy része menűt evett, ami kiváló volt, tisztességesen megsütött csirkemell, mely jó alapanyag volt, s nem sütötték túl, nem szárították ki, krumpli körettel, jó féle leves előtte. Én fehérbormártásos tőkehalat rendeltem krokettel és messzemenően meg voltam elégedve. 20 lej körül kóstált, nem jegyeztem fel, akkor nem gondoltam, hogy ennek jelentősége lesz J. Az árak egyébként is elég barátságosak voltak.

A hely két szintes, a pince hangulatosabb, mint a földszint, mely eléggé menzaszerű, a kiszolgálás gyorsabb az itthon (értsd Erdélyben és Partiumban) megszokottnál, a választék is integrál olyan fogásokat, melyek túlmutatnak a Kárpát medencei szabványokon – lásd akár az előbb említett tőkehalat. Gyergyószentmiklóson voltunk még pár helyen, de a Rubin tűnt a legjobbnak.

Ami az értékelést illeti: a kategorizálás rossz.

A középkategória felett nem a juppi van.

S a luxus sem a skála csúcsa.

A Rubin jobb a közepesnél, de  semmi esetre sem juppi hely. Tisztességes, az átlagnál jobb étterem, ahol bárki jól érezheti magát.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.93

Hozzászólások

5 megjegyzés » “Rubin”

  1. serendipity » szeptember 15, 2008 12:10

    Gyergyószentmiklóson inkább a Muskátli éttermet tudnám ajánlani.

  2. BZSA » szeptember 15, 2008 12:52

    Meg fogom nézni,
    remélhetőleg még az idén.
    Címet tudsz-e adni?

  3. serendipity » szeptember 16, 2008 20:21

    535500 Gyergyószentmiklós
    Testvériség sugárút 15.

  4. jd » szeptember 28, 2008 21:12

    ha már a Rubinnál tartunk, és kiszeretnetek próbálni, javaslom ugyanezen vendeglő, és tulaj szemelyzet stb, csak más helyszinnel. és talán jobb. A bucsin tetorol haladva gyergyoszentmiklos fele borzonton van meg egy rubin. ezt is erdemes kiprobalni. (amugy ugyanaz a ceg)

  5. Geréb Erzsébet » október 23, 2008 09:51

    Nekem a fenti véleményekkel teljesen ellentétes tapasztalatom volt, azért csak egy , mert az elborzasztott a későbbi visszatéréstől. A párom előzetes jó tapasztalatai alapján látogattunk el egy alkalommal az éttermébe. A tejfölös gombapaprikás feltehetően curry-vel volt elviselhetetlenül keserűvé és ehetetlenné téve, nem beszélve a papírvékony, fáradt flekkenről és a száraz, porból készített szalmakrumplitól. Egyszerűen borzalmas volt, meg se tudtuk enni, később valósággal rosszul voltunk tőle, de azért borsos árat fizettünk érte. Azt hittük, hogy a érdektelen pincérnő, akit csak többszöri gimnasztikagyakorlatokkal tudtunk az asztalunkhoz terelni és aki feltűnően mogorván viselkedett, a jéghegy csúcsa. De mint kiderült az asztal közelében, a konyhában, lengőajtó mögött is jól látható hangoskodó kukták és szakácsok , meg az onnan áradó kajaszag mindent felülmúlt. Mindezt megkoronázta a pofátlannak mondható számla. Lehet, hogy mi a legpechesebb napon voltunk a legpechesebb vendégek, de ezt egy ilyen étterem nem szabadna magának megengedje. Szóval soha többet az életben….

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések