Autograf

február 28, 2007, Ruby
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KLUB (DISZKÓ)



Nem a kivitelezés, és nem is az ötlet az, amiért érdemes beszélni az Autograf nevű élőzenés klubról, hanem az elszántság és a következetesség. Úgy tűnik, végre van egy olyan klub Erdélyben, amely célként fogalmazta meg, hogy minőségi élőzenét nyomjon. Persze nem ez az első hasonszőrű próbálkozás, de most valami azt súgja, ezegyszer bejön.

Hetente öt este élőzene (hétfőn rock, szerdán jazz, csütörtökön folk, kedden és vasárnap különleges meghívottak), péntek-szombaton pedig oldies party. Nyitva: 20.00-tól hajnalig.

A volt Latino Club helyén, a belvárosban (Memorandumului 23.) található Autograf elsőre meggyőző: piros ruhás pincérlányok, világító bárszekrény, fémajtó és fémcsillárok, amelyek különleges árnyékot vetnek a vörös falakra. Amivel azonban nem tudtak mit kezdeni, az a tény, hogy a hely egy egykori borospincében van, ezért gyakorlatilag alkalmatlan arra, amire használják – vagyis élőzenés tömegrendezvényekre.

Kezdjük ott, hogy aki valamelyik hátsó teremben szeretne helyet kapni (és az ülőhelyek kétharmada ebben a részben van), az át kell verekedje magát a színpadon – ami sem a zenészeknek, sem a közönségnek nem kellemes. Aztán beér a terembe, ahol egymáshoz túl közel zsúfolva túl sok túl kis piros, kerek faasztal. Esti órákban elkerülhetetlen a szardíniafíling, a vörös környezet viszont segít annyit, hogy nem olajos, hanem paradicsomos halkonzervben érezzük magunkat. Ha a fürdőbe szeretnénk eljutni, nem lesz szerencsénk: a mellékhelyiségek ugyanis a színpaddal szemben találhatóak, így koncert esetén a színpadon és a közönségen is át kell jutnunk.

A klub egyéb szempontból sincs eléggé felkészülve arra, amire használják: este tízkor már nincs hideg sör (Csíkit és Ursust nem lehet kapni, Skol, Tuborg, Gösser a választék), és kólából is csak light van. Az árak viszont teljesen elfogadhatóak (10 lejbe belefér két üveges Skol és egy nektár), és a borok közt is lehet jót találni. Erős italokból szintén elég erős a választék, ahogy cigarettából is, és a pincérlányok is aranyosak, még akkor is, ha sok a munkájuk.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.89

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések