Vadász vendéglő

június 4, 2008, brunika
3) Helység: Sepsiszentgyörgy 2) Kategória: a) LEGALJA 1) Típus: ÉTTEREM



Ez a vendéglő a Horgász utca elején található, de sajnos nem tudom ajánlani senkinek. A pacalleves mellé nem volt csípőspaprikájuk, fölvették a rendelést - amikor kiderült, hogy kenyerük sincs, azt mondtuk, hogy elfogyasztjuk az italokat és megyünk, akkor hamar elszaladtak kenyérért. A leves elég jó volt, de a második fogásba sajnos került büdös őzhús, ami úgy bűzlött, hogy nem lehetett megenni. Ami a legérdekesebb volt, hogy még ki is akarták fizettetni. Amikor javasoltuk, hogy egyék meg ők, akkor visszaadták a pénzt.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.81

Hozzászólások

7 megjegyzés » “Vadász vendéglő”

  1. santit » augusztus 6, 2008 15:12

    megszeretnem cafolni azt a hirt amit Brumika hiresztel,mivelhogy mi ott tartottuyk a gyerekem keresztelojet es minden a legnagyobb rendben zajlott le.A pinceri kedvessegtol megkezdve,az etel josagaik mindent eltudok mondani.Nekunk nagyon jol telt ott es meg sokszor visszajartunk de nem valtozott semmi,az etel csak olyan jo,a kiszolgalas tokeletes,egyszoval minden szuper.Ha valaki valakire haragszik nem az alkalmazottakon es a tulajon fozi ki boszujat e fele keppen.

  2. nyuszika » augusztus 6, 2008 20:42

    Meglepodve olvastam Brunica negativ kritikajat,ugyanis a mult heten francia barataimmal vacsoraztam a fent emlitett etteremben, es valamennyi finnyas francia cimboram nagy elvezettel es megelegedessel dicserte a kituno ozporkoltet. Mindezt tetozte a megfeleloen behutott hazai Pinot Noir. Az afonyaszosz es a frissen csavart lime jegkockas uditoital megfeleoen harmonizalt a felszolgalt etkekkel. Nagyon ajanlom mindenkinek es batran javaslom, ha kulfoldi vendegeitek vannak vigyetek a Vadaszba.

  3. edeske » augusztus 14, 2008 09:17

    brumi!Nem lehetseges te eltevesztetted a vendeglo nevet?Mert mi rendszeresen jarunk abba a vendeglobe es semmi hasonlot nem tapasztaltunk,sot mindenkinek ajallani szeretnenk.

  4. dana rixin » augusztus 24, 2008 08:50

    Nyuszika,csak annyit,hogy a vörösborokat nem kell behüteni,tehát a laudációdból is tudni lehet,hogy nem egy nagy hely!dana

  5. fidel_gasztro » augusztus 25, 2008 11:47

    Azt meg honnan veszed, hogy a vörösborokat nem kell behűteni. Nyilván nem annyira alacsony hőfokra mint a fehéret, de kb. 14-re a vöröset is be kell hűteni. Gondolj bele, hogy nyári kánikulában úgymond szobahömérsékleten felszolgált vörösbor milyen lenne, mikor a szobában is 30 fok van? Mielőtt hülyeségeket írsz, olvass utána!

  6. brunika » augusztus 27, 2008 12:00

    HELLO SANTIT ,NYUSZIKA ÉS EDESKE!!

    Én elhiszem nektek hogy ottan finomakat ettetek meg ittatok,mi is ugy mentünk oda hogy agyon dicsérték a vendéglöt,de sajnos aznap balszerencsénk volt,tényleg büdös volt az öz hus ,vagyis elvolt romolva,nem lehetett megenni,és az is igaz hogy nem volt kenyerük,na de mindegy én amig nem lessz egy jobb tapasztalatom,nem tudom ajánlani senkinek,mert ha szerncséd van jot eszel hanem kihányod.A pincér lánnyal semmi kifogás 1000Xer kért a bocsánatot,meglehet kérdezni töle,vagy a szakácsnénikétöl ha még létezik(ez májusban történt),amikor azt mondtuk hogy kostolják meg ök,vissza adták a pénzt.Én nem haragszom senkire nem is ismerem a tulajokat,tehát nincs akin bosszut álljak-de sajnos nekünk ez volt a tapasztalatunk(én nem is élek a városban,de a többi 3 személy igen,tehát bármikor bizonyithato)!!!

  7. Lezu » augusztus 27, 2008 15:48

    A bor ideális hőmérséklete

    Az ételek és a borok sikeres együttes jó hatásának az egyik fontos feltétele a borok megfelelő hőmérsékleten való fogyasztása. A különféle borfajtáknál az ideális fogyasztási hőmérséklet a következő:
    - pezsgő 6-8 °C
    - száraz fehérbor 8-10 °C
    - rosé 8-10 °C
    - félédes fehérbor 10-12 °C
    - tokaji aszú 10-12 °C
    - fiatal vörösbor 12-14 °C
    - idősebb vörösbor 14-16 °C
    Az éttermekben a borokat gyakran túl melegen szolgálják fel. Különösen a vörösborokat, amelyeket az úgynevezett „szobahőmérsékleten” mutatnak be.
    A vörösboroknál a szobahőmérsékleten való felszolgálást a 19. században kezdték, a kóstolás egyik fontos szabályának átvételével, de abban az időben a szobahőmérséklet más volt. A 19. században a téli időkben a szobahőmérséklet általában 16-18 °C körül volt. Ez a hőmérséklet valóban ideális az idősebb vörösborok fogyasztására. Ma az éttermek, lakások hőmérséklete általában 23-25 °C. A bor tehát egy ilyen magas „szobahőmérsékletet” vesz át. Egy 23-25 °C-os vörösbor teljesen jellegtelenné válik. Ezen a hőmérsékleten az aromák eltűnnek, csak a csersavat és az alkoholtartalmat érezzük. Ugyanilyen hiba a bort túlságosan lehűteni a hűtőszekrényben. A bor „zárt” marad, és illatanyagai nem érvényesülnek.

    Részletek Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyvéből
    Paginarium Kiadó 2001

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések