Gente pizzázó

február 15, 2007, admin
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Ha pizzázni megyünk, valamiért mindig a Gentében kötünk ki, és nemcsak azért, mert közel van a központhoz. Mondhatni történelmi stratégiai helyen: a Music Pub mellett (nyugodjék békében). Nem a jó öreg Pub helyén a szívünkben keletkezett űrt próbáljuk kompenzálni, hanem megtömni magunkat a székely ízlés szerint jó vastag tésztájú pizzával. Ezt a konyhaművészeti szentségtörést egy olasz nem viselné el, és ha netán az a hülye ötletünk támad, hogy olasz vendégünket mindenáron pizzáztatni akarjuk Kolozsváron, NE a Gentébe vigyük.

A kedves, kis szeparékkal elválasztott, kockás abroszos asztalok hátránya, hogy négyszemélyesek, és nem lehet összetolni őket, csak fent a gerendákból ácsolt félemeleten. A fenti fertályon viszont olyan érzés tör rád, mintha egy vonat étkezőfülkéjében lennél, és a világítás is túl éles egy mexicana+sör kényelmes elfogyasztásához. A zene néha túl hangos, de szerencsére jellegtelen.

A pizzáról nem sajnálják a finomságot; ha nem vagy éhes, a kisebb fajtából sem tudsz egy egészet megenni, mert az is 500-600 grammos. A családi kétszer akkora, árban is kétszer annyi, de nagyon impozáns, mikor egy fél asztalt elfoglaló tálat elédraknak. Humanoid-ogre szerelmespároknak ajánljuk.

A hely különlegessége a barackszínű függönnyel elválasztott, páholyszerű budi: ide lépcsőkön kell felmenni, előbb áthaladva a vendéglőnek berendezett részen. (Apropó vendéglő: hiába, hogy pizzát szeretnénk enni, és kint nincs hely, itt nem ülhetünk le, még ha kong is az ürességtől. Az egész olyan, mint egy kis falusi vendéglő, teljesen elüt a pizzázórésztől: ronda pasztellszínek, földig érő abroszok és ívekbe tűrt színes szalvéták. Elvétve betéved egy-egy család keresztelőről vagy eljegyzésről jövet.)

A pizza ára 11 lejtől felfelé; a legolcsóbb sör 3,5 lej. De lehet enni fagylaltot is 5,5 lejért: ha szerencsés vagy, olyant kapsz, mint a menüben látható képen. Mi legutóbb nem jártunk túl jól: semmi gyümölcs, óriási adag olvadozó tejszínhab + málladozó babapiskóta.

A legnagyobb pofára esés, ami miatt nem adhatunk 3 pontnál többet: bár van wireless hálózat, lejelszavazták. Kérdésünkre a pincérnő udvariasan közölte: internetezni csak a főnöknek szabad.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 2.34

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Gente pizzázó”

  1. krix » március 1, 2007 18:27

    A régi Gente a Cipariu téren megvan még? Szocreálban eldugott, belül enyhén túlhangsúlyozott rusztika, de fincsi pizzák és isteni profiterol jellemezte.

  2. Kücsük » március 5, 2007 16:03

    Újabban a Horea úti Gentében csak a félemeleten szabad dohányozni, ami ugyebár azért érdekes, mert egy légtérben van az egész. Az intézkedést kb. 2 hete vezették be, egyetlen következménye, hogy lent most már mindig lehet üres asztalt kapni, fent pedig a pincérnő nem győzi felvenni a rendeléseket, és rohangál állandóan fel-alá a lépcsőn. Nekik kellett… Mondanom sem kell, lent is ugyanakkora a füst, mint azelőtt.

  3. vajki » március 8, 2007 20:21

    Habár rég jártam a Gente-ben, csalódás még sosem ért. A hátulsó étterem az számomra is mindig rejtély volt, és az illemhelyet is csak egyszer használtam. Mindent összevetve azért négy pontot megér.

  4. Noemi » március 22, 2007 13:06

    egyetertek vajkival, tenyleg olyan hely amiben nem nagyon tudsz csalodni, a pizzajuk gazdagon diszitett es finom, ha ehes vagy ide nyugodtan bemehetsz, viszonylag gyors a kiszolgalas es az arak sem tul borsosak, meg a spagettis etelek is finomak

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések