Don pizzeria

április 17, 2008, sza_bee
3) Helység: Arad 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: ÉTTEREM



Az utóbbi időben nem mondhatom, hogy sok publikus helyre látogattam el, de talán a trend változni fog, itt a tavasz!

Szombaton délutánra megbeszéltünk egy közös pizzázást a családi barátokkal, egyetlen dolog, ami hiányzott, a hely. El is indultunk a szakadó esőben, tele optimizmussal, hogy majd lesz valahogy. Az eddig látogatott vendéglátó-ipari egységek nevének felvetésével közös nemtetszés alapján a társaság úgy döntött, hogy hirtelen irányt változtat és egy utcával arrébb, a Don pizzeria előtt parkol le.

2007-ben nyílt, ha jól emlékszem, nem lehet pontosan tudni, miért éppen a Coandi pizza mellett. Mondjuk a 2 helyiség között elég nagy különbség van, a Don inkább a luxus fele hajlik, a Coandi pedig casual.

Kezdeném mindjárt a bejárati ajtónál, ahol is frissen leterített frottírkendőre léphettünk, hogy a kinti trutymó ne kerüljön a túlsuvickolt padlóra. A lokál még nincs bekopva, minden újszerűnek tűnik. A belső berendezés sok fényforrással van megspékelve, öröm volt nézni, ahogy ezeket elrejtették különféle módon úgy, hogy ne a vendégek arcába vilagítsanak, hanem kellemes ambientális világítást biztosítsanak. Valószínűleg a közelgő világfoci-őrület miatt került 2 hatalmas LCD-TV mindkét helyiségbe, amin az ominózus estén épp a Travel csatorna műsorát sasolhattuk, ülőpozíciótól függően. Nekem épp nem esett látószögembe. A berendezés exkluzív, lásztik, hogy sokat adtak az összeválogatásra, minden összhangban van, a fal mellett álló kredenctől az asztalokig és a falon lévő dekorációkig. Hétköznapi ember kicsit félve is ül le az ilyen helyen, hogy majd hány számjegyű árakat talál a menüben.

A kiszolgálás frappáns, majdnem instant. Viszont a szívélyes vendéglátást nem tudtam érezni, lehet nekünk jutott egy nehéz napokat élő pincérnő, akit nehéz volt mosolyra bírni, bármilyen kedvesnek is próbáltunk mutatkozni. Külön fekete pont jár neki a minimum 3,5 centis műkörmökért. Fene tudja, hogy azokban hogy lehet megbirkózni az élet intim pillanataival. Viszont díjaztam a Kleopátra-bretont és az öltözetet.

Az étlap szépen kidolgozott, nem mindennapi kivitelezésű. Ennek ellenére az utolsó “update”-ket ceruzával biggyesztették a lista végére, kicsit rontva az összhangulaton. A kajalista változatos, kb. 130 ételfajta közül lehet válogatni, van pizza, spagetti, hal, csirke, tengeri különlegességek és tradicionális marha- és disznóhúsból készült ételek is. Egyes fogások mellé azt is odaírták, mennyi időbe telik, amíg kihozzák, s ezt be is tartották. A pizza jelesre vizsgázott 2 asztaltársam véleménye szerint, a spagetti is jól sikerült, nekem pedig a marhahúsos gombaszósz (vagy gombaszószos marhahús) ízlett. Első próbálkozásra átment a vizsgán. Megemlíteném még a desszertként rendelt gyümölcskoktélt, finom volt, nem föltétlenül konzerv gyümölcsökből, meglepetésként pedig egy-egy gombócnyi málnafagyit is loptak bele, amelyben egész szem málnák is voltak.

Italokról nem sok mindent mondhatok, csak annyit, hogy az alkoholmentes sörből sikerült olyan márkákat felsorolni, amilyenről a tisztelt auditórium sose hallott. 4 személyre 150 lejt hagytunk ott. Még megemlíteném, hogy van külön cigiző és cigimentes részleg, a kabátokat pedig vállfára lehet akasztani, jól látható helyre.

>> A Don pizzázóról azóta született egy második kritika BZSA tollából, katt ide! >>



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.07

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Don pizzeria”

  1. sza_bee » július 23, 2008 10:32

    Ujbol a fenn emlitett helyen jartam. Mar lassan 1 evet tolt be a lokal es meg mindig nem lehet bankkartyaval fizetni. Allitolag a herrpatron nem akarja.
    A pincerek kb ugyanazok, menuben szinte semmi valtozas, kiszolgalas es arak detto. Most igy nyaron kb 20:00 oratol kezd pezsegni az elet, de ez nem azt jelenti hogy ha 18:00-kor jossz es csak te vagy az egyeduli kliens akkor hamarabb kapsz kajat…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések