Corvinus

március 17, 2008, admin
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Ms White
A nemrég nyílt Corvinus Café elszippantotta a többi magyarok frekventálta kocsma elől a klientúrát – az új varázsa, a tágas termek vagy a jó hangulat? Igazából nem tudni, hiszen nem mondható el, hogy különösen érdekes belső dizájnnal vagy extra kedves felszolgálókkal rendelkezne. A színvonal többé-kevésbé egyezik a többi négy-öt kocsma nívójával, leszámítva a frissen festett falakat, ami egyébként pozitívumként emlegethető. A fal színén talán még lehetett volna gondolkozni: a zöld és az erős narancs csak jóindulattal mondható, hogy megfér egymás mellett.

Ha a betérő a cégér láttán arra számít, hogy legalább foszlányokban Mátyás korára hajazó hangulatot talál, téved: a falon lógó mázolmányok nem alkalmazkodnak a kocsma nevéhez, még akkor sem, ha a keretben a mangák mellett megbújik egy-egy fekete szárnyú holló is. A kiszolgálás talán még egy kicsit edzetlen, de a pincérek jóindulatúak és rögtön a kliens rendelkezése állnak, kivéve azokat az alkalmakat, amikor csúcsforgalom van a kocsmában. Összevetve barátságos hely, a zene nem tombol, de gyakran idejemúlt slágerek szivárognak ki a hangszórókból.

Ms Orange
Szimpi hely, bár még csak egyszer jártam ott. Teában jó, koktélban gyenge a felhozatal, ami van, az viszont olcsó. A gin tonicban túl sok a jég és kevés a gin (7 lej), a korsós sör ízlett (2,9 lej). Tetszik, hogy úgy rendezték be: nagyobb asztaltársaságok, illetve párocskák vagy beszélgetni óhajtók is le tudjanak ülni. A narancssárga falakhoz jól áll az igazi fából készült asztalok és székek barnája. Másik nagy előnye, hogy a központban van: egy működő alternatíva, ha már unod a Krajczárt és az Angyalokat.

Mr Green
Ami nekem nagyon tetszett: jó nagy a hely, sokan lehet elférni, elég nyitott tér benyomását kelti. Amúgy elég semleges a design számomra, ami szintén pozitívum bizonyos értelemben, mivel nem köti le a figyelmedet, és jobban tudsz figyelni arra, amit épp mond valaki neked:) A bárpult és maga a termek szerkezete, elrendezése is elég jól van megoldva. A kínálat is viszonylag bő, s elég olcsó. Én pl. soha nem hagytam ott még 15-20 lejnél többet egy este alatt, akármit és akármennyit ittam. A kiszolgáláson van még mit csiszolni, nem elég hatékony (egy egész teremre van általában 1 db pincér, ami elég gáz tud lenni), viszont a pincérek rendesek, közvetlenek.

A sörök 3-4 lej körül mozognak, az mindenhol ennyi vagy drágább, alkoholos koktél 7-10 lej, tea 2-4 lej körül. A kávé is, ha jól emlékszem, valami 3 lej körüli árban van. A koktélokkal kapcsolatban az a megjegyzés, hogy jók, de általában jéghegynyi mennyiségű jégkocka van bennük. A tequila is elég olcsó, féldecije valami 3 lej, de ez rendes tequila, nem valami pancs izé. Az a jó, hogy lehet menni sokan, ha tudsz asztalt foglaltatni, de nekem eddig pl. mindig sikerült.

Ms. Red
A Corvinus mindent teljesít, amit egy kocsmától elvárna az ember: a berendezés oké, az animé-beütésű rajzok a falon kimondottan jók, bár a narancssárga-zöld meszelés nem a legelőnyösebb színkombináció. Sörökből és borokból is nagy a választék, és eddig nem kaptam el olyant, hogy a cigaretta kifogyott volna (ronda állapot éjszaka közepén futkosni cigi után, amikor a központban a Sora az egyetlen non-stop üzlet).

A pincérekkel sincs baj, bár telt ház esetén (ami még hét közben is gyakran megesik) érződik, hogy kevesen vannak az asztalok számához képest. A vécére szinte mindig várni kell, cserébe közben szocializálódik az ember – előbb-utóbb a kocsmában tartózkodó összes ismerősével összefut a folyosón.

Ami mégis hiányzik az összképből, az valami egyéni, valami különleges. De mióta az Insomnia megszűnt magyar kocsma lenni, az Aux Anges lepukkant, az időközben nyílt vendéglátóipari egységek meg egyszerűen nem ütik a szintet, csak a Corvinus a legjobb választás egy esti sörre.

Cím: Unió (Memorandumului) u. 6. sz., első emelet; nyitvatartás: hétfő-péntek 10:00-02:00, vasárnap: 12:00-01:00



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.08

Hozzászólások

38 megjegyzés » “Corvinus”

  1. Balti » március 17, 2008 13:34

    Ahhoz kepest, hogy ezelott egy-ket evvel a Bulgakov vagy a Krajcar volt az a hely, ahol pentek estenken meg egy tut sem lehetett leejteni, most valtozott a helyzet. Mig az elobb emlitett elso kocskma(kavezo) pentek estenkent szinte ures, addig a Corvinusban szeket sem lehet kapni este 10 utan. A hely nem egy luxuskocsma, de tokeletesen megfelel egy sorozeshez es olcso. A hangulata egesz jo es a pincerek is rendesek, valamint egy nagyobb tarsasag is elfer egy asztal mellett. Ajanlom mindenkinek!

  2. Rezso » március 17, 2008 18:40

    Azért elég gáz, hogy Pepsivel nyomják a Cuba Librét.

  3. muku » március 18, 2008 17:05

    furak az oda latogatok….igaz egyszer voltam:)

  4. humm » március 20, 2008 15:59

    Azért ha már voksolni kell, én mégis inkább az Insomniára szavazok. A Corvinus nem rossz, de annyira nem is jó, még akkor sem ha magyar. Eredeti nincs benne semmi, olyan, mint a többi…magyar kocsma. Vitathatatlanul tisztaságérzésem van, ha bemegyek, ez a legjobb filing ott, de lehet ez csak az újdonság varázsa. Majd kiderül.
    Ha már a magyarságnál vagyunk, néha van Hargita sör is, ami olcsó. A forralt bor viszont szemetelnül drága, mondjuk finom.
    A pincérek az elején nagyon amatőrök voltak, de fejlődnek, s kedvesek. A 4-est megérdemelte a kategóriájában, de az 5-ig még van:)

  5. cubalibre-pepsivel » március 28, 2008 16:27

    ahelyett, hogy örülne a székely student nép, hogy van hol eligya a drága papa-mama pénzét, tanulás helyett - még vakarózik is, és ócsárol.

    őszintén?
    ti még egy lepukkant bodegát sem érdemeltek meg.

  6. Annika » március 29, 2008 19:09

    a Cuba Libre csak kólával Cuba Libre
    másrészt meg miért veszel személyes sértésnek egy véleményt? csaknem te vagy a tulaj?…

  7. jiji beeecali » március 29, 2008 22:48

    En vagyok a tulaj.

  8. jiji beeecali » március 29, 2008 22:48

    na jo, dehogyis

  9. humm » március 31, 2008 08:23

    Már sokszor leírtam itt, de úgy látszik nem tudatosul mindenkiben: egyesek kocsmát nyitnak, mások kocsmába járnak, pár embernek van véleménye, az kocsmakritikát ír, néhányan hozzá is szólnak. A világ ettől kerek.
    Senki nem ócsárolt semmit, ez a honlap a kocsmakritikáról szól, ezért lett kitalálva, ez a lényege.
    Továbbá nem a papa-mama drága pénzét, vagy drága papa-mama pénzét iszom, főleg nem tanulás helyett, de még ha így lenne is, az embernek joga van megválogatni, hogy hol issza meg azt a pénzt, ha pedig megitta valahol, akkor van alapja, hogy arról a helyről véleményt mondjon.
    A kritikát a transindexesek írták, akik annyira azért nem egyetemisták.
    A székely student nép meg nagyon örvend minden valószínűség szerint, ugyanis a kocsma mindig tele van.
    Nem értettem úgy igazán ezt a kettővel felettemi beszólást.

  10. humm » március 31, 2008 08:26

    ja, ha az utolsó mondat nem lett volna beszúrva, azt gondoltam volna, hogy valaki poénkodik. Őszintén.

  11. humm » március 31, 2008 10:20

    Nem, nem vagyok hülye, amikor megjegyzést írtam, a Jiji 2-je még nem volt fenn. Szóval 4-el felettemi hozzászólásra gondoltam.

  12. koffi » április 1, 2008 00:02

    nah tokmindegy h mi a velemeny a helyrol! de ahoz h kritizalj egy drinket kene legyen egy kis kulturad, ki hallott olyasmirol h a cubalibret pepsivel csinaljak! te????!!! normalis vagy??? a corvinusba a cuba libret coca-colaval keverik! na pa

  13. humm » április 23, 2008 14:09

    no, az viszont biztos, h. egy hete kb. mikor a gitárest volt, és full-ház, negyed órát vártam a piámra, mert nem volt üres, tiszta pohár. Ez azért elég gáz..

  14. bugi » május 8, 2008 18:01

    Cuba libre pepsivel, hmmm hat nemtom ki latta ezt igy, mert coca colaval nyomatjak a fiuk. Ja es a helyre nem csak szekelyek jarnak, hanem sok mas rendes ember is, magyarok romanok-igaz ok kevesebben. Epp ez tetszik, hogy tudjak magyar hely, megis feljonnek es uldogelnek

  15. humm » június 7, 2008 21:20

    egyre romlik a véleményem a helyről. Két barátnőmet inzultus érte ott, részeg tagok beléjük kötöttek, de csúnyán, tömve volt a kocsma, sem vendégek, sem picér meg sem lőtte.
    Azon kívül este soha nincs WC papír, többnyire jég sem, a pincérek pedig kritikán aluliak. Kivétel nélkül.
    Egy darabig nem megyek oda.

  16. annacska_63 » június 8, 2008 10:38

    bocs, de ha valaki borozni akar, s nem feltetlenul inna meg egy egesz uveggel, akkor az ne a Corvinusba mennyen! 2 dl bor 7 lej…sztem ez sok, nagyon!

  17. horvath » június 10, 2008 13:15

    nah…..
    hummm-nek:
    egy darabig nem is muszaly latogasd a Corvinust, hisz kitunik a komenntjeidbol, hogy te csak hasogatod a szorszalat, de nem baj nem akar meggyozni senki, hogy jarj 1altalan magyar vagy barmilyen kocsmaba, te gondolom az az igenyes fajta vagy, aki elvarja, hogy 2 lejert igyon sort, es 5 pincer ugraljon korulotte…..hat ahhoz mashol kellet volna szulesss….
    kerdes:(ugyancsak humm-nek)
    mi az ami annyira kritikan aluli a pincerekben?
    szerintem jarj manele klubbokba 1 ideig, lehet jot tesz…!

  18. horvath » június 10, 2008 13:27

    hummm-nek
    ha meg1 kommentet irsz,posztereket rakok ki a kocsmakba, es rairom, hogy ez a humm mennyire raer.
    jarhatsz szelektebb helyekre is.. nem?
    (or just get out of town) :))))

  19. Transindex » június 10, 2008 14:31

    “horvath” alias “a roka”: lehet jó lenne, ha elgondolkodnál a kritikákon, mielőtt egy teljesen ártatlan kommentre így reagálsz. Hát még ha olvastad volna, mit ír “ittne” nick alatt valaki, aki szintén Corvinus-kritikus, csak éppen annyira dühös volt, hogy a trágár szavak miatt végül nem engedtem fel a kommentjét. Ez itt a módosított verzió (figyelem, idézet kezdődik!)

    “a corvinuszban a kiszolgalas eszmeletlenul ***, a pincerek ugy viselkednek mintha az ovek lenne a hely holott *** senkik , ok kene a kliensnek a ***et kinyaljak csillogosra , ezzel szemben ha az ember ker valamit olyan tekintet es “odaadas” fogadja hogy rendesen szinte rosszul kell magat erezze hogy kert valamit!
    A hely amugy komoly de a pincer csajok kozul foleg az egyiknek semmi de semmi keresnivaloja nincs ott!”

    Idézőjel bezárva.

  20. humm » június 10, 2008 20:11

    Hát lehidalok. Csak tudok írni, ha ekkora provokatív cuccot kavartam, komolyan ártatlan kommentemmel. Pedig nem volt szándékos, megírtam a negatív élményeimet egy helyről, mert ezt tapasztaltam. Most nem tehetek róla…panaszkönyv nincs.
    Én nem értem, miért nem lehet civilizáltan vitatkozni, miért kell minden kommentemet ilyen elsőgenerációs módon lereagálni? Nem ez volt az első.
    A blog vitatér, de ez nem vita.
    Továbbá a sör és a kiszolgálás minősége között, nem kell feltétlenül kapcsolatot keresni.

  21. fidel gasztro » június 11, 2008 07:04

    Mint iskolás, ha bepisilt,
    az erdő oly komoly.
    Az arcán ott a félelem:
    tudja: ezen az éjjelen
    vért szomjúhozva megjelen
    a Rézfaszú Bagoly…*

    … a Sanepid képében.

    horvath, ilyen londa viselkedéssel könnyen gladiátolképzőben találhatod magad.

    *Havasi Attila: Dal a Rézfaszú Bagolyról

  22. Renke » június 11, 2008 11:58

    Egy ideje külső szemlélője vagyok a dolgoknak, de ezek után, és nem csak hummot védve, kénytelen vagyok beleszólni a Corvinusos kritikákba. Nem vagyok sem túl nagy igényű, sem sznob (szerintem),de olyan inzultus, ami a Corvinusban, még nem ért egy kocsmában sem. Amint azt már említették, majdnem megvert minket két részeg fazon csak azért mert nem voltunk hajlandóak velük “baratkozni”, miközben a kocsma tele volt, és az ordítozás sem tűnt fel senkinek. Nem tudom ez mennyire minősiti a kocsmát egyébként, de számomra igen. Ezek után szivesebben iszok meg egy hideg korsó sört az Albinuta harmadik “emeletén”. :) És azt hittem csak velem van baj, amikor úgy éreztem hogy, idézem: “ha az ember kér valamit olyan tekintet és “odaadas” fogadja hogy rendesen szinte rosszul kell magát érezze hogy kért valamit!” Ennyit a Corvinusról, akinek tetszik, járjon oda, én nem fogok. Az biztos :)

  23. evie » június 11, 2008 15:05

    a felboszult transindexesnek: jo hogy nem partoskodsz
    ha valaki ocsarolja a kocsmakat az idezve, cenzurazva, de berakod,
    ha en ocsaroltalak volna olyan szavakkal titeket vagy a kocsmaocsarlokat, azt is beraktad volna biztos vagyok benne,
    hummnek: jo hogy hamarabb utananezel dolgoknak es aztan beszelsz
    nicknek: tenyleg nagyon artatlan volt az o hozaszollasa is
    es mindenkinek, akkor ocsarolja a vendeg a kocsmat, amikor nem lopja el a budipapirt, nem szarik a wc uloke melle, nem hanyja ossze a lepcsot, meg stb. , hat erre csak azt tudom mondanni, hogy szemet rohadek pincerek

    legyen egy szep napotok

  24. evie » június 11, 2008 15:08

    es a pincerlany kellett volna megvedje?
    vagy megkellett volna erezze, hogy teged valamelyik sarokban inzultalnak?
    bocs de miert nem szoltal a barmannak, es hivta volna a rendorseget, letezik panic button.

  25. evie » június 11, 2008 15:15

    nem akarok rosszmaju lenni, de nem ertem miert mindenert a pincer a hibas?
    amugy a corvinus pincergardajarol, nem hiszem, hogy olyan a kiszolgalas, legalabbis engem es a barataim soha nem ert ilyen kellemetlenseg, es az a pincerlany aki ugy szolgalt ki, az mar reg nem dolgozik ott.
    es meg azt megjegyeznem, hogy altalaban a pincerlanyokat eri inzultus sot szexualisan is molesztaltak vendsegek 1 pincerlanyt, ezt tutira tudom.

  26. evie » június 11, 2008 15:25

    fidel gasztlo pedig aludja ki magat, szelintem agyala ment a falatszag :) :) :)

    tia fidel , ne halagudj, mi szeletunk teged, ne legy idegesz :)

  27. humm » június 12, 2008 08:27

    Nem szoktam WC papírt lopni, mert telik rá, a mindenfajta ügyes-bajos dolgomat a wc-be végzem, mert volt gyerekszobám, és a lépcsőre sem hányok, mert egyáltalán nem szoktam hányni a kocsmában. Mégsem ócsárolni akartam.
    Csak kedves mindenki, ez a blog kocsmakritikáról szól, újra és újra elmondom, ez a lényege, ezért van kitalálva.
    Azt őszintén sajnálom, hogy egy pincérlányt inzultus érhet a vendég részéről, abban a kocsmában, ahol ő alkalmazott, ami nem egy köpködő, hanem ú.n “magyar kocsma” én az ilyen beteg elméket kitiltanám onnan örökre, mert erre nem mentség az, hogy részeg volt. Nagyon nem.

  28. makea_horros » június 13, 2008 02:09

    hej

    epp ma este szolt 1 kliens, hogy milye funny blogok vannak a Corvinusrol, ami tortenetesen a munkahelyem.
    miutan minden blogot elolvastam nem kellett nagyon szemfulesnek lennem,hogy eszrevegyem: mr. humm nem birja a Corvinust, es Rezsovel 1utt felrebeszel(ha nem arulunk colat, az nem azt jelenti, hogy nincs colank amit cocktailokhoz hasznaljunk.
    : hogy nick egy paraszt, es tehet 1 szivesseget!
    :Renket sajnalom, es remelem tobbe nem fog ilyen tortenni, ugyertem mas kliensel, mert o mar biztos tobbe nem fog jonni a Corvinusba.
    meg hummnek annyit, hogy a blogjai miatt, melyeket ugytunik sokan olvastak, elegge hiresek lettunk mi is es o is, habar nem ismerjuk “humm“ot, de ha eljossz a Corvinusba, igerem van 1 ingyen piad, na jo nem a legdragabbol :) de tenyleg!
    annacskakanak uzenem, hogy “keine geld wasser trink“ ezt nagyapamtol hallottam :) de ha lessz akcionk a borra akkor tuti irok, hogy ne maradj le :)
    a transindexnek: kosz, hogy beraktatok nick uzenetet, gondolom ti is kivagytok rank :) de nem szamit, mi nem haragszunk a kliensekre meg akkor is ha neha jo okunk lenne, de azert nem is esunk at a lo tulso oldalara mint azt kedves nick baratunk szeretne :)
    es mindenkinek: ahogy humm mondta, “ettol kerek a vilag“ , de kritikat egy kavezorol, vagy barmirol nem ugy irnak ahogy azt nehanyan teszik, csak ha ugygondoljak, hogy mindenkinek megakarjak mutatni, hogy….. na mind1
    mi azert vagyunk, hogy kiszolgaljunk, hogy jol erezzetek magatokat mig vendegeink vagytok.
    Ez volt a cel mindig es ez is marad remelem, sajnalom ha valami nem volt kedvetekre…
    kellemes tovabbi szessziot, munkat, szorakozast, es hibakeresest :) :) :)
    egy barman

  29. makea_horros » június 13, 2008 11:40

    (”vasárnap: 17:00-01:00″)

    helyes program: 12:00-01:00

    thx.

  30. Transindex » június 13, 2008 12:14

    Program javítva, köszi. A szitkozódó kommentedet viszont kimoderáltam.

    “a transindexnek: kosz, hogy beraktatok nick uzenetet, gondolom ti is kivagytok rank” - ha elolvastad volna, a kritika maga pozitív hangú, szó nincs arról, hogy bárki “kilenne” rátok. utólag a kommentek persze már árnyalták a képet.

    Van egy jó hírem: a személyeskedés- és szitkozódásmentes vitastílus tanulható :)

  31. mak » június 13, 2008 13:58

    sziasztok!

    szerintem hogy letezik egy ilyen oldal hogy kocsma kritika egy nagyon jo dolog a transindex reszerol, hiszen mindenkinek meg van a joga, hogy valamirol velemenye legyen…legyen ez jo vagy akar rossz, ugyan akkor nem kene ez egy ido utan mar szemelyes dolog legyen ket emberke kozott aki a blogon ir…
    szerintem se kolozsvaron se sehol olyan hogy tokeletes kocsma nincs…tehat nem lehetnek oriasi elvarassaink…ugyan akkor szerintem minden kocsma arra torekszik hogy minnel tobb vendeget vonzon illetve vendegekkel megszeretese a helyet…a Corvinus legtobb kliense egyetemista illetve fiatalok, aminek vegul is nagyon orvend…mert eleg nehez piacon maradni barhol a vilagon…
    es tovabba sok szeretettel varunk mindenkit a Corvinus koreibe…akar humor estekre…akar EB merkozesek nezesere, vagy akar egy kavera, uditore, sorre, cocktailra, vagy sok masra

    kellemes pentek 13.-at es minnel kellemes hetveget

  32. Transindex » június 13, 2008 14:05

    ui. még két kommentet kimoderáltam, s most már tényleg, jó lenne nem arról beszélni, hogy ki mennyire “diszgráfiás” vagy “falusias”.

    köszi a megértést.

  33. makea_horros » június 13, 2008 16:34

    amugy a piara valo meghivasom mar nem ervenyes(hummnek), ugyanis ma vagy 3 humm jelentkezett a piaert :)

  34. humm » június 13, 2008 18:58

    így jártam:)

  35. Mark » június 14, 2008 19:38

    tiattok, szerintem humm nem akart semmi sertot irni a blogra, en nem vagyok kritikus es szerintem o csak tudja h mit irt, ilyen incidensek akarhol megtortenhetnek mint a zaklatas, verekedes de azert az alkalmazottak nem felelhetnek plane h most csak pincernok vannak, erre vannak a rendorok. akik meg ott dolgoznak csak jout akarnak probaljak vegezni a dolgukat. puszkou meg peace :D

  36. české cigán » július 27, 2008 14:18

    mien blogrol beszeltek, van hummnak kulon blogja? mondjatok man nekem is, szivesen elolvasnam. ahoj.

  37. humm » július 28, 2008 14:13

    külön blogom nincs, a bloodymary önmagában egy blog, erről beszélünk. Ha lenne, szólnák…

  38. mumu » március 13, 2009 12:47

    a hely okes, pia van dogig, a klientura is eleg, a wc-n lehetne pofozni. tobb pincer kene, ne varjak mar 15 percig a kavera. es nincs hideg.
    szep napot. :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések