Insomnia

január 25, 2008, Annika
3) Helység: Csíkszereda 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KÁVÉZDA



“Éjszakázni élmény”

Egy éve nyílt meg, de mára már benne van a csíki TOP5-ben, ha arról van szó, hogy este hova is menjünk. Tulajdonképpen vendéglő, de azt hiszem, az emberek inkább olyan “beülős” helynek ismerik. A belső térkialakítás szuper, aki kigondolta és dizájnolta, annak tényleg van érzéke az ilyesmihez. Bordó és krémszín falak, absztrakt, de még ízléses festmények, hely van bőven.

A belépő vendéget a pult mögötti, mennyezetig felpolcozott különféle italok sokasága fogadja, fehér háttérvilágítással (mintha az italfogyasztás templomába léptél volna be, kb. olyan élmény). A fotelek kicsit ormótlanok, túl sok helyet foglalnak el, ami probléma, ha egy kisasztalhoz többen is le szeretnének ülni, mint 3-4, de kis társaságnak abszolút megfelel. Az alsó szint a nemdohányzóké, a felső a dohányzóké. Árban közepes a hely, elfogadható. Finomak a koktélok, ha éppen az embernek szerencséje van, és olyan pincér készíti el őket, aki ért is hozzá (megkeverni és szervírozni is).

Nem árt asztalt foglalni, főleg péntek vagy szombat este. Ami első látásra fura és szokatlan volt, hogy a mosdóban (ami amúgy fekete és tűzpiros) hajlakk és zselé is áll a vendégek rendelkezésére, ha esetleg szükségük lenne egy gyors frizuraigazításra két konyak (sör, bor, pálinka… ) között.

A tisztasággal nincs gond. A pincérekkel viszont akad. (Tisztelet a kivételnek, ha van ilyen…) Kezdők is, kicsit parasztok is néha, biztosan belejönnek idővel. Reméljük… Nyáron az épület előtt, az utcán, de a belső udvaron is üldögélhetünk. A csíki nyáresték hűvösében a kedves vendég pokrócba burkolózva üldögélhet.

Mindenkinek ajánlom az Insomniát, legalább egyszer próbálja ki! Akár egy délelőtti kávéra ül be, akár vacsorára, vagy csak egy pohár italra a haverokkal… Az Insomnia egy olyan hely, ahova nyugodt lélekkel elviheted a külföldi ismerősödet is.

Megtalálod a Petőfi utca felső felén. Nyitva 9-től hétköznap éjfélig, hétvégén meg hajnali 5-ig.

A honlap: www.insomniapub-rest.ro (cím, telefonszám a foglaláshoz, képek, ízelítő a menüből…)



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.23

Hozzászólások

12 megjegyzés » “Insomnia”

  1. humm » január 25, 2008 15:52

    Ez nagyon filinges írás volt…ha arra járok, biztos megnézem…írj még!

  2. Annika » január 25, 2008 18:41

    Köszi :)
    Gyere, nézd meg a helyet és majd írd meg a hatást!

  3. bperika » január 26, 2008 18:04

    Egy baja van még: nekem nagyon gyanús, hogy a tulaj összehozott egy ilyen jó helyet, és nem figyelt a zenére…Kétszer voltam bent, a zene mindkétszer siralmas volt..vmi Dupla KV vagy hasonló.

  4. mano » január 29, 2008 20:32

    A belso ter tenyleg a helyen van, tervezes,szinvilag stb. Na de a pincerek az valami borzalom, kulfoldi ismerossel (ahogy a szovegben emlitve van) biztos nem mennek oda. Udvariatlanok, lassuak, fennhejazoak, es tajekozatlanok, en szemely szerint nem talalkoztam meg ott kivetellel.

  5. jiji beeecali » március 29, 2008 23:08

    En jartam ott kulfoldi ismerossel, de ezek utan meg egyedul sem mennek be. A pincerek csapnivaloak, az arak az “elfogadhato” kategoriaban, a kaja minosege pedig… 2 nap Csikszereda utan elhuztunk Vasarhelyre, hogy vegre egyunk egy jot is. Ott sem ettunk. Nem ismertuk a helyeket, s az atlag romaniai vendegloben csapnivalo a kaja. Az Insomnia atlag romaniai vendeglo.

  6. Beluska » április 6, 2008 21:52

    a pincerekkel van baj, nem is keves, barmit kerhetsz ugy is mast hoznak.
    az arak eleg magasak….

  7. serendipity » június 2, 2008 13:53

    A pincerek azok borzalmasak, sajnos abban sem lehet remenykedni hogy belejonnek vagy beletanulnak, mert mar tobb rend is cserelodott, es egyik rosszabb mint a masik.

    Insomnia? ezert tesznek ki este fel 12kor a leheto legmodortalanabbul, miutan egy asztaltarsasag kb 400 RON-ra fogyasztott?
    (a Palermoban bezzeg 12kor zarora, de a kedves vendegnek ha jol esik reggel 4-ig is bent iszogathat)

    A design valoban ok, stilusos, tetszik, s talan csak ezert jarok meg neha neha arra.
    A zene az elejen jo volt, az utobbi idobe elo/zene,dupla kave es tarsai. Nem passzol ossze sehogyan a designal.

  8. Thaliamuzsa » szeptember 22, 2008 12:57

    Lehet a design okes volt, amikor elkeszult, de most, hogy mar vagy 2-3 eve ugy van, a kosztol nem igazan ervenyesul. Szar pincerek….eleg gagyi hely, van ennel sokkal jobb Csikszeredaban.

  9. ivett84 » november 20, 2008 12:59

    az insomnia az egy jo hely. barki barmit mond csiszereda egyik legmegfelelobb helyisege ha inni vagy enni akar valaki. az hogy cserelodnek a pincerek az termeszetes dolognak lehet mondani a mai vilagban, mindenhol igy van es nem lehet tenni ellene. en lassan 2 eve jarok oda es latom hogy minden nap vannak sot sokszor ha nem foglalsz idobe akkor hely sincs. ha olyan sz..r hely ahogy egyesek mondjak mert van minden delutan, este meg hetvegen full tele??? mindenki mas szemszogbol latja, az en szemszogembol a legjobb hely. hajra insomnia jok vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

  10. fish » december 17, 2008 01:20

    talan azert nincs hely soha mert ebben a varosban nincs ahova beulj…grrr..vagy tele van eszement paraszttttttal vagy ki vagyok en holgyekkel es urakkal…szaljunk le egy kicsit a foldre..es foglalkozzunk a sajat dolgainkkal es ne a masokeval kedves pletykas csikszeredaiak!

  11. Annika » április 17, 2009 04:49

    bezárt.

    az utóbbi időben a színvonal mélyrepülésben esett. a sok pénz, amit beleöltek a helybe, bérbe, bérletbe már nagyon nem jött vissza. a nyári teraszért kár…

  12. Zsu » május 22, 2009 12:58

    Mint csiki, buszken toltott el hogy vegre nalunk is valami szinvonalas es a fiatalokat meghodito pub letesult. De mint minden csoda, hat ez sem tartott mig a vilag s ket nap! Egyik naprol a masikra csak a kapu felirataba utkoztunk: KIADO HELYISEG.
    Csak az emlek , ami megmaradt es az “ejszakazni elmeny” hianyossaga!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések