Caesar

január 23, 2008, keli
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Marosvásárhelyen, a főtéren találhatod meg ezt a legújabb “együnk sokat, kézzel-lábbal” receptre (kaptafára?) nyitott vendéglőt.

Gondolom, mikor Budapesten megnyílt az Artúr király, mindez egy izgalmas kulináris élmény volt, de mire lecsurgott Vásárhely második (az Excalibur után) ilyen jellegű vendéglőjéhez, a koncept kicsit megkopott. Ez persze “nagyon különbözik” az Excaliburtol, mert itt a téma az antik Róma, nem a lovagkor. Na ja. A közös bennük, hogy mind a kettőnek ugyanannyi köze van választott tematikájához. Semmi.

A helyszín oltári giccsekkel van kifestve, a padok/asztalok ugyan fából, de ennél kényelmesebbek is lehettek volna (vagy legalább ne billegjenek). A személyzet kedves, de miért kell ebben a szélesnyakú fehér póló, vállon átvetett piros törölköző kombinációban prezentálni? Mert a kedves vendég ettől egyből az antik Romában érzi magát? (hát nem)

Az adagok közepesen nagyok, moderáltan költséges (elsőre soknak tűnhet, bár ha belegondolsz, hogy máshol kétszer kellene rendelj ugyanennyi kajáért … ), de a szakácsnak még van mit tanulnia, vagy le kell cserélni. Persze az is lehet, hogy én nem találtam el, mit kellene enni, de a vadhúsos tálból csak alig csipegettem, annyira kellemetlen ízeket fedeztem fel benne…

Ami a legszomorúbb, hogy semmi újat/igazán egyénit nem hoz ez a vendéglő a többihez képest.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 3.43

Hozzászólások

5 megjegyzés » “Caesar”

  1. Bibike » február 3, 2008 00:12

    Ide se fogok onszantambol bemenni:))
    De tenyleg treenek tartom az ilyen tipusu helyeket. Akkor mar inkabb a Laci csarda, bar azzal kapcsolatban is vannak fenntartasaim, de a lehetsegesek kozul a legkorektebbnek tartom…

  2. Török Botond » február 12, 2008 12:11

    Múlt héten voltam ott: Borzalmas giccsek a falon, ráadásul neonnal alulról megvilágítva, gombás tál nincs (gomba épp elfogyott), nagy nehezen kerül jég a whiskybe… Két savanyúság lemarad a háromból és akkor érkezik, amikor már mindenki befejezte, somlói “sucks”. Garumról sose hallottak :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Garum
    Számla csomagolása ötletes, összege elszomorító (120 RON/3 fő)

  3. Subi » augusztus 7, 2008 10:03

    Bizony kell ügyelni az árakra is… főleg, akik valami kedvezményes prospektust kaptak… borzasztóan felvitték egyes dolgok árát… a prospektusban 9 lej volt 1 Melba, amikor kihozták a számlát már 15 lej volt (igaz a menüben is annyi), de az árak változására (májustól-júniusig) nem hívták fel a figyelmünket! (és természetesen csak “bizonyos” dolgokat drágítottak) :o

    Szóval ennyi pénzért már 5 csillagos szállodában eszem Melbat, nem egy ilyen helyen! :P

  4. K. » február 26, 2009 14:23

    Dohszag, hideg, giccshalmaz, nyúlós kaja… Soha többé!

  5. kata » március 10, 2009 11:52

    A hely tényleg borzalmas, viszont a napi menü egészen tűrhető. A leves mindig nagyon ízlett, a második fogás és a desszert is finom, és bőséges adagok vannak. Kissé lassú a kiszolgálás, és egy alkalommal a leves után alig felórára mindjárt a desszertet hozták.. de aztán egy kis emlékeztető után jött a második fogás is.. :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések