Insomnia

január 7, 2008, humm
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUBMivel legutolsó kritikám reakciói érzékenyen érintették babarózsaszín lelkemet, úgy döntöttem, hogy csak olyan helyekről fogok írni, amikről összességében pozitív képet tudok festeni. Az Insomnia pedig ilyen. Már volt a Szentegyház utcában, ahonnan, hogy-hogy nem, kiebrudalták - na, vajon ki -, most pedig az Egyetem utcába költözött, szinte szembe a Művész mozival. Vagyis nem most, hanem két éve. Akkoriban sokat töprengtünk, hogy mi lesz a sorsa, mert mindenki azt feltételezte, hogy csődbe megy, nem lesz képes stílust tartani, bla-bla-bla.

Az Insomnia pedig rácáfolt minden feltételezésre. Olyan maradt, mint régen volt, ugyanakkor folyamatosan újul meg. Szinte félévente változtatnak valamit a “dizájnon”, nem feltétlenül nagy és látványos dolgot, és nem olyasmit, ami homlokegyenest ellenkezik minden addigi koncepcióval, csak mindig vannak új ötletek, mindig van amivel feldobni, hogy ne laposodjon el. Ez nagyon szimpatikus. Ilyet még máshol nem láttam Kolozsváron, a legtöbb változtatás máshol, sajnos kimerült a kiállított képek váltogatásaiban.

Továbbá van wireless net, ami megint a javukra szól.

>> Insomnia, tízéves születésnap >>

Az árakról kisebb vitám volt egyik barátnémmal, ugyanis szerinte a többi hasonló kategóriás helyhez képest drága, szerintem nem az. Inkább iszok 1 pohár borral kevesebbet, de jól érzem magam közben. Ha már az áraknál tartunk, az árakat számítógépbe ütik, külön programjuk van hozzá, amihez én nem értek, de ez is szimpatikus, még soha nem hallottam, hogy itt átvágtak volna valakit, de ha valaki hallott, mondja bátran. A mellékhelyiség tiszta, ízléses, akár az egész kocsma. Az is tetszik, hogy nem akarják feltétlenül ráerőltetni a vendégekre a “jó zenét”.

Az italkínálat bőséges, de mivel örökké tömve van vendéggel, sajnos elég gyakran előfordul, hogy pont az nincs, amit kérnél. Persze a pincérek kedvesek, segítőkészek, gyorsan mondják, hogy mi van hasonló, ami jó ugyan, de mégsem az. A másik… a pincérek nagyon kedvesek és nagyon figyelmesek, de az látszik rajtuk, hogy nem profik. Hátránya még a helynek, hogy nem lehet cigit kapni.

Mindent összevetve nekem mostanában ez jön be a diákkocsmák kategóriájában. Érdekes emberek járnak oda, kicsit alternativ, de nem tüntetően, kicsit drágább, de nem vészes, sajnos a füst az néha engem is zavar, pedig erre nem vagyok amúgy érzékeny. A szellőztetést valahogy megoldhatnák.* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.29

Hozzászólások

18 megjegyzés » “Insomnia”

 1. anoraknophobia » január 22, 2008 23:56

  Szerintem azért nem irt ide senki, mert nem igazán lehet belekötni sem a kritikába, sem az Insomniába(a kolozsvári palettán ezt lehet a legkevésbé szidni).Ez most jó vagy rossz a szerzőnek?

 2. humm » január 23, 2008 00:41

  kösz:) amúgy annyira nem lélekemelő, sőt, amikor valamit senki nem reagál le sehogy…az ember azt érzi, hogy biztos annyira gyenge, hogy még kritikára sem érdemes. Ha meg nem lehet belekötni, bár annyit írhatott volna egy-két ember aki elolvasta, hogy a kritika korrekt -még a transindexes felkérés előtt. Na szóval nem is tudom.

 3. MsOrangenak » január 25, 2008 00:36

  ez szuper :) a mekis review-en meg mindig nem tudtam tultenni magam.

 4. Bibike » február 3, 2008 00:09

  Nem tennem be Fapados kategoriaba:)) Szerintem tobbet erdemel…:)

 5. Bibike » február 3, 2008 00:56

  Amugy en meg azon a helyen voltam, ami meg a Szentegyhaz utcaban volt, de a kolozsvari helyek kozul messze ez volt az, ami elnyerte a tetszesemet:)

 6. humm » február 3, 2008 02:05

  Kedves Bibike, ellent kell mondjak. Nézd meg mi van középkategóriában. Azért nem az a hely. Még a Szentegyház utcában sem volt az…

 7. christvhu » február 5, 2008 01:45

  A kritika tökéletes, csakúgy, mint a hely… csak egyszer vetett oda a jósorsom, de örök emlék marad.. és azért ez egy kocsma esetén nem kevés

 8. humm » február 17, 2008 20:09

  :) ez tetszett christvhu

 9. j.deak » március 21, 2008 15:10

  tényleg zavaróa füst, és mostanában a megszokotthoz képest nem annyira gyors a kiszolgálás viszont ez annak tudható be, hogy kevés a személyzet és sok a vendég.

 10. Annika » április 15, 2008 22:06
 11. humm » április 23, 2008 14:24

  no, megnyílt -már egy ideje- az insomnia kajás részlege, ins-food néven. Olcsón, jót lehet enni, jó helyen.
  Erre a nagy cselre még senki nem jött a rá Kolozsváron, hogy ha egy kocsmában enni is lehet -nem, nem étteremben inni, és nem csipszet, netán mogyorót majszolni- akkor az mindenkinek sokkal jobb?
  Grat Insomnia:)
  Ha jól emlékszem, már régebb volt valami hasonló projekt, amikor még a Szentegyház utcában voltak, hogy a Rexből lehetett pizzát rendelni hozzájuk, vagy hasonló, nem emlékszem pontosan…de de ez most nagyon szimpatikus.

 12. nevtelen » május 30, 2008 02:20

  Cigit lehet kapni. Sajnos.

 13. klapanciusz » december 26, 2008 14:09

  tessék, fotókkal dekorált beszámoló az Insomniáról, frissen, ropogósan

  http://belvaros.blogspot.com/2008/12/insomnia-kolozsvar-cluj-kocsma-pub.html

 14. markos tunde » január 19, 2009 22:43

  Koszonom a kedves irasokat,
  A fotok nagyon jok.
  Moralisan jot tett nekem 2009 - re.
  Ugyis azon gondolkodtunk bezarjuk (hamar ennyi Insomnia epigon jelent meg Kolozsvaron, a Csiki meg a nevunket is lenyulta) vagy nyissunk egy igazi kocsmat 12 ev utan. ( Ha ismertuk volna a kocsmabizniszt soha nem nyittunkk emeleten, csakhogy az Insomnia a “KL” foto Galeriabol alakult at es hat tobb volt a vevo a sorre mint a kepre haha). Annak azert en mint egykori (az uzlettarsam aktiv) kepzomuvesz orvendek hogy a hajdani MusicPubbal eggyutt mi hoztuk divatba Kolozsvaron (vagyis nem a spanyolviaszfeltalalasarol beszelek) szoval KOLOZSVARON a kulturkocsma fogalmat, es festmeny nekul, (olykor elborzadunk)ha lehet emeleten de valamit “magara ado kocsma” nem nyitt ma(az etlap vegen meg hirdetik hogy konyvbemutatokat is szerveznek(azert jobban jartunk mint a Bulgakov). Van egy fustmentes teljes lakosztajunk is a folyoso vegen, ha valakit erdekel.Adjatok valaszt nekunk miert nem ul oda be joszerevel senki. Nem a konkurencia ellen irtam hanem tenyeket kozoltem ha valakit erdekel. En szeretem a konkurenciat(az Insomnia hal isten tovabbra is tele van igaz nem “eredeti”magyar mert a ket tulaj szekely) es olykor sajnalom is oket. Azert szeretem mert fiatalon tartnak es azert sajnalom mert a hulyesseget is leutanozzak. Az eggyik tulaj Tunde
  “neni”

 15. markos tunde » január 19, 2009 22:59

  Hibaigazitas: nyittunk .

 16. markos tunde » január 19, 2009 23:03

  Es bocsanat az ekezet hianyert is ezen a gepen nincs magyar, mert bevallom egy dologtol felek a nyelveszektol( “sanepid” financz” es a tobbi fix pix) sok jo baratom van koztuk, de talan elnezik nekem mert tudvalevo hogy en “romany vagyok”, es mindig is jobban rajzoltam mint irtam. Ugyanaz a Tunde “neni”

 17. trixi » augusztus 6, 2010 09:15

  Nagyon erdekes hely, elso latasra lepukkantnak nez ki, de ez inkabb izles kerdese.Mindenkepp a szemnek van mit nezni, hangulatos, titokzatos…nem olyan mint a nemreg nyilt INSOMNIA vasarhelyen…otlettelen divatkocsma, a palzatyukoknak

 18. Margit » augusztus 9, 2010 14:24

  nééé, friss komment az Inso-hoz :) dejó, én nem mertem másfél év után véleményt írni, de ha már így alakult: én nagyonnagyon nem szeretem az Insomniát, persze abszolút személyes preferencia, konkrét kifogásom nem lehet ellene. Tényleg megvan a lepuki, mégis művészies, különleges hangulata - ami sajnos nem tud megfogni, hanem inkább frusztrál. Főleg a fekete plafon - lila fal kombináció…

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések