Pacha Pub

január 2, 2008, nosty fiu
2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: KOCSMA/PUB 3) Helység: Nagyszeben



A Pacha Pub Nagyszebenben, a főtértől nem messze, a Lucian Blaga egyik épületével szemben található. Az épületre egy kivilágított sörreklám hívja fel a figyelmet, másképp elég nehéz lenne észrevenni. Az ajtón felirat: minden szerdán karaoke, azaz az úri közönség megcsillogtathatja tehetségét. Ha nincs néző, az sem baj, legalább az ajtóval szembeni falba beépített akváriumban levő iguánák sem unatkoznak. Ja: lehet, nem is unatkoznak, mert öles betükkel írja a az akvárium fölött, hogy az állatokat, amennyiben lehet, ne idegesítse senki, tehát valószínű egy-egy ember szívesen kocogtatja a méretes üveget.

A berendezés rendkívül ízléses, a fa erősen dominál, apró, összetolt kockaasztalok mellé puha bőrrel bevont négyszögletű alkalmatosságokra lehet letelepedni, de véletlenszerűen elhelyezett körkanapék is vannak, amik egészséges módon zavarják a szimmetriát. A fal egy részét vajszínű kő borítja (a fene tudja, milyen), de biztos, hogy aki felrakta, megőszült mellette. A másik részét gránit, meg vajszínű, gyűrött selyem díszíti, nagyon passzol a hely hangulatához. A világítás rendkívül tetszetős, főleg a fényérzékenyeknek jön be, hiszen a padlóba beépített apró szpotok sejtelmes fényt sugároznak, ha valaki javítani akar a luxerősségen, akkor megteheti, hiszen minden asztalon apró gyertyák vannak.

A bárpultnak sem az elejét, sem a végét nem ismertem fel, ilyen furcsa alakú bútordarabot nem láttam, sajnos arra sem jöttem rá, hogy ki a pincér, mert két lány táblézott, négy alak meg csendesen beszélgetett. Aztán kiderült, hogy az egyik mosolygós, táblézó kisasszony a pincér, aki hamar ki is szolgált két Becksszel. A hely nívóját tekintve azt gondoltam, hogy legalább 7-8 lejt fognak elkérni üvegéért, így kellemes volt a meglepetés, mikor kiderült, hogy a kettő 7 lej, szülővárosomban van olyan késdobáló, amelyben ugyanennyit kérnek el ezért a sörért. Dohányozni szabad? - Persze, hogyne, s azonnal hozták is a szkrumierát. Csendesen beszélgetünk, mérgelődünk azért, hogy a december 30-ára beharangozott The Prodigy-koncert elmarad, azt is eldöntjük, hogy a román díva, Loredána és barátai nem érnek annyit, hogy a kellemes helyet elhagyjuk. Mert lehet beszélgetni: elég jó zenei cucc van, de a jó ízlés határán belül mozognak a decibelek, na meg a zenei stílus, nem kell üvöltözni. Közben még egy rend sör (egyebet nem fogyasztottunk, úgyhogy a többi piaféleség áráról fogalmam sincs), s így a mellékhelységet is meg kell látogatni. A wc-hez egy kisebb szeparén lehet eljutni. A szeparéban - ami méreteit tekintve egy nagyobb szobának felel meg - is bőr körkanapé található, na meg persze az elmaradhatatlan plazmatévé, amiből a nagyteremben kettő is van, de egyáltalán nem zavarnak.

A wc nagyon kellemes hely, ha szabad így fogalmazni. Tisztaság, meleg víz, folyékony szappan, papírtörlő, a falon lehet hogy olasz csempe, ilyet nem is láttam, előre azt hittem, mahagónival van beburkolva a hely. A pubban azt találtam érdekesnek, hogy bár az úgynevezett nagyterem végül is egyetlen hodály, de a kialakítás és világítás annyira jól megoldott, hogy minden egyes asztal egy-egy külön kis sziget, így egy asztaltársaság intimitásérzése maximális. Összességében jó hely, érdemes elmenni.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.23

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Pacha Pub”

  1. Becze Melinda » február 4, 2009 20:00

    Az epulet amellyel szemben talalhato, egyetemista bentlakas… szomszedom a hely ^^
    Kulonben nincs baj, csak ne lenne minden 3. nap Karaoke hajnalba nyulva, nep(tovabb megyek-manele)zenevel egybekotve…szerintem az utca legfalcsabb hangu enekesei jarnak ide uvolteni…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések