Taverna

december 4, 2007, csaga
3) Helység: Nagyvárad 1) Típus: ÉTTEREM



A Taverna vendéglőnek, nevével ellentétben, semmi köze sincs a görög gasztronómiához, viszont tradicionális román és magyar ételeket kínál. Egy ízlésesen kialakított pincehelyiség majdnem Nagyvárad központjában, a Roman Chiorogariu utca végén található (közel a sétálóutcához).

A vendéglő nagyon rusztikus, a falakat és a bútorokat állatbőrök díszítik, a vakablakokban régi paraszti szerszámok és nagy befőttesüvegekben savanyúság található, a padlón pedig szalma. Az étlap is egész gazdag, megtalálható itt minden román és magyar nemzeti étel, a gulyástól és somlói galuskától elkezdve egészen a kisütött pisztrángig, amit puliszkával ajánlanak.

Parasztos zöldséglevest és túróval töltött gombát rendeltünk, céklás savanyúsággal. A kiszolgálásra nem kellett sokat várnunk, 10 perc után hozták a levest és utána a második fogást is. Az italokat nem tudom véleményezni, mert nem vagyok nagy ivó, de szerintem mindenki megtalálja, amit szeret.

Az árak egy kissé borsosnak tűnnek, a számla szerint a tejföltől a szalvétáig mindent elszámoltattak velünk, de ennek ellenére azt tudom tanácsolni, hogy aki arra jár, nyugodtan betérhet, mert nem fogja megbánni.

Negatívumként csak annyit említenék, hogy a zene nem tetszett, hiszen a nemzeti ünnep miatt, vagy talán mert már közeleg a karácsony, Stefan Hrusca-slágerek mentek.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.03

Hozzászólások

5 megjegyzés » “Taverna”

  1. tengeri » december 4, 2007 11:09

    mégis, mennyibe került, amit rendeltetek?

  2. csaga » december 4, 2007 11:14

    42 lej volt, két személyre, két leves és két második fogás, plusz a savanyúság és egy fél liter, szénsavmentes ásványvíz.

  3. ahenobarbus » január 16, 2008 12:52

    1: Nem Chiorogariu hanem Ciorogariu az utca neve.
    2: Az utca eleje van a központ felé
    3: A Taverna az Eminescu (volt Szaniszló) utcán van.
    4: Mióta egy barátomat a társaságaval kipakolták, mert az első rendeléskor nem kértek ételt, csak italt, megkapta a feketepontot…

  4. Kata » június 19, 2008 08:22

    Nahát, szerintem egyáltalán nem nevezhető a Taverna ízlésesen rusztikusnak, inkább a különféle népi tárgyak zagyva tömkelegének tűnik: túl sok, túl különböző. Hogy kerül a csizma az asztalra: mit keres az afrikai maszk a festett kancsó fölött? Ja, és a pincerészben a plafonra erősítve egy gereblye fenyegeti az alatta táplálkozókat. Tulajék biztosan elfelejtették, hová akasztották, ezért borítja szalma a földet…
    Nah, a kaja… kicsit mindig sótlan, de azért ehető. A napi menü második fogásáról csak annyit: egyik alkalommal máj volt rizzsel. Az én tányéromba a sok rizs közé egyetlen szomorú májacska keveredett… (Valahogy nem volt kedvem megenni)

  5. fidel gasztro » június 19, 2008 09:12

    Aham, kb. tavaly nyáron kétségbeesetten kerestünk Váradon egy éttermet, s ami a Tavernától eltántorított, már a bejáratnál egyértelműen érezhető budiszag volt.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések