Maros Hotel & Restaurant

november 26, 2007, csedoa
3) Helység: Gyergyószentmiklós 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ)A Maros hotel és vendéglő Gyergyószentmiklóson a színházzal szembe található. Kívülről szabályos merénylet az emberi szem ellen (mint egy tömbház), utólag kiderült, hogy belül se sokkal jobb. A szálloda elméletileg 3 csillagos, talán meg is felel a 3 csillag által megkívánt kritériumoknak, de amit el lehetett rontani a belső kialakítás szempontjából, azt el is rontottak.

A láb is a fejitől büdösödik, úgyhogy kezdjük a tetején: a legfelső emeleten található egy 250 személyes konferenciaterem.

Minden konferenciateremben van egy nagy, széles asztal, ahol az előadók ülnek, de nem minden konferenciateremben van ezen asztal mögött a mosdó. Tehát ha valakinek WC-re kell mennie konferencia közben, át kell verekednie magát az egész termen + az egész terem szeme láttára a pulpitus mögött szépen besurran a mosdóba (praktikus, legalább mindenki tudja, hol vagy).

Nah menjünk lefele, de hogy? Ugyanis a legfelső emeletről nincs lift :) , le kell menni a negyedikre, majd onnan mehetünk lifttel, nehogymá’ ellustuljanak a konferencia résztvevői. (A lépcső keskeny és meredek.) Az egész szálló szériában gyártott neo-gagyi festményekkel van “díszítve” (30 RON/stück).

Tovább haladva lefelé a viszonylag igényesen kialakított liftbe, leérünk a földszintre. Hirtelen egy akkora étteremben találjuk magunkat, hogy az amúgyis ködös gyergyói időben csodákozom, hogy látszik a szemközti fal :). A székek kényelmesek, az asztalok tiszták és igényesen el vannak rendezve. Mellékesen herefonnyasztó meleg van odabent, nem tudom, mi lehet, biztos fázik a kazánfűtő.

Nah igen, a kiszolgálás… Ha az ember kér valamit a pincértől, épp hogy nincs felháborodva, miért is mertem megszóltani. Amint kihozták a rendelt ételt vagy italt, utána szomjan is halhatunk, többet arrafele nem jön a pincér (vagy telefonál, vagy pletykál, valami egyéb dolga van, ami biztos fontosabb, mint a vendég, aki egyébként nem is kis mértékben járul hozzá a fizetéséhez).

Olyan, hogy hamuzócsere egy-két szél cigi után? minek az? hadd aszalódjon ott a vendég, s ha mégis kicserélik a hamuzót, akkor a pincér átnyúl az asztal és az ételek felett, és úgy viszi el.

Miután rendezzük a számlát a borravaló zárójelbe tételével, annyit se mondanak, hogy félkalap. Már várom, mikor írják ki az ajtóra, hogy viszlát, úgy már nem is kell köszonni!

Remélem, senkit nem ijesztettem el :)* pontos átlag: 1.00


* pontos átlag: 3.00

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Maros Hotel & Restaurant”

 1. Minosithetetlen Kiszolgalas » július 5, 2008 10:22

  Valoban nem tunik ijesztonek, de en gyergyoszentmiklosi lakoskent tanacsolom mindenkinek, hogy lehetoseg szerint keruljetek a Maros hotelt. A 3 csillagos lokalban minosithetetlen a kiszolgalas, a pincernek nehezere esik, ha ki kell szolgaljon, de jo esetben nem szidodunk meg rendeleskor. Neha ugyan megtortenik, hogy jo kedve van a kiszolgaloknak, am ez mulando. A termekek minosegevel nincs kulonosebb gond, leszamitva, hogy nemregiben egy szavatossagi idejet vesztett sort vasaroltam, a szalmakrumpli uszik az olajban, ehetetlen, na meg a reggeli gyanant felszolgalt szendvicsek sultelenek. Hasznos idotoltest kivanok mindenkinek!

 2. Kossa » szeptember 25, 2010 15:35

  2010 augusztusban volt vendége a csoportunk a MAROS HOTELNEK.
  Mind a szállással,kiszolgálással nagyon meg voltunk
  elégedve.
  A személyzet kedves és segítőkész volt,az ételek minősége és mennyisége kifogástalan.
  Külön köszönet az élő zenéért és feledhetetlen táncos-zenés műsorért,amit a csoport tiszteletére rendeztek.
  Feledhetetlen élményeket szereztünk abban a pár napban amit ott töltöttünk.
  Bátran ajánlom mindenkinek aki Erdélybe utazik a Maros Hotelt.
  Köszönet mindenért!

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések