Iona

november 15, 2007, NORBERT
3) Helység: Nagybánya 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ) 1) Típus: KOCSMA/PUB



A Iona a némethlászlósok törzshelye. Az órarendemben is szerepel, én például a filozofia, a zene/rajz és biológia óráimat tartom ott, de van aki a tornát, vagy épp a románt, magyart. Amikor beindult, akkor a középsulisok tartották fenn. Rendszeres, szorgos látogatói voltak, és szinte egymaguk kitették a törzsvendégek nagy részét. Azóta még odaszoktak reggelente kávét inni a taxisok és néhány rendőr. Na de ettől még kellemes a hely. A stílus rusztikus: faasztalok, faszékek, fapadok.

A falon néhány régi kép Nagybányáról (magyar felirattal), a berendezés, díszlet pedig régi falusi kellékekből áll, mint pl. mosótál, régi kaszák, szekérkerekek, stb. A hely hangulata kellemes. A kiszolgálás pedig 10-es skálán tízest ér. Két kiszolgáló csaj van, bár az egyiknek néha rossz napjai vannak, de a másik mindig kedves és még jól is néz ki. Vele mindig nagyon jól elbeszélgetek, amikor épp senki közeli ismerős nincs, és a bárpulthoz ülök.

Itt minden kapható, az egyszerű kávétól vagy melegszendvicstől kezdve a pizzán vagy spagettin keresztül a legkomolyabb sültekig és borokig. A kaját maga a tulajdonos, Ionuţ készíti, aki jókedélyű, el lehet vele beszélgetni, ha épp szabadideje van, és amióta megtanult magyarul az odajáró középsulisoktól.

Bár eleinte elég olcsó helynek indult, újra emelték az árakat, az idén már sokadjára. Ennek ellenére még mindig népszerű hely. Jelenleg egy sör 3-4 lej körül mozog, egy kávé 2 lej, egy közepes pizza pedig 15 lej.

Újabban a motel is beindult az emeleten, nem tudom, hogy milyen, nem voltam még, de a tulajdonosok kedvességét és jóindulatát ismerve biztosan jó hely lehet.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.68

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Iona”

  1. norbert » december 7, 2007 09:54

    Erdekes, lekapott egy tanarno, hogy hogyan merem megirni az ilyesmit… Es eppen az effele mentalitasu tanarnok miatt fog vesziteni a suli, akit nem a helyzet zavar, h sokan jarnak a ionaba es nem orakra, hanem az hogy hogyan mertem megirni… Szanalmas

  2. humm » január 7, 2008 04:42

    Eh, gyermek, látszik, hogy még ífjú vagy és bohó…ilyen tanárok mindig voltak, lesznek, ez van, nem érdemes mellre szívni.
    A kritika nagyjából okké, tehát ne foglalkozz mással.

  3. euthym » január 7, 2008 11:52

    Jártam oda, tényleg jó hely…
    Ki tudja, eljon majd az az idő, amikor a tanárok is oda fognak járni, órát tartani, nem másért.

    A.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések