Backdoor

október 15, 2007, gab
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB



A szatmárnémeti “hugyosbalaton” lájfsztájl-ban oázisként tűnik fel a Backdoor. Deszantos és a valahai kiscserkész tájékozódási affinitás szükségeltetik az fentebb említett hely megtalálásához. Helyes. Jól van ez így - stratégiailag. Ugyanis a hétdanos szesztestvérek mellett a mobiltelefonon mánelét hallgató ifjú titánok sem bukkanak rá. Ennyit a geográfiai behatároltságáról. ( A Tudor Vladimirescu utca elején vagy végén, na, nézőpont kérdése.)

Ha túl vagy az expedíción, és belépsz a Backdoor nevű oázisba, akkor otthonosan érezheted magad. A hosszú romantikus sétától és az út porától elcsigázva leülsz, s már melletted is áll a pincér-tulaj. Már-már szülői szeretettel ajánlja fel a felfrissülésedhez (tompulásodhoz) szükséges kumiszszármazékokat. A kiválasztott italodat igényes és változatos zenei kíséret mellett fogyaszthatod, amit elérhető áron biztosítanak.

A családias hangulatról a lokál mérete is gondoskodik. Minden a pult kényelmes szomszédságában van. Tehát nem kell tízpercekig várnod, amíg valaki észrevesz. Sőt mi több, a “vezérigazgató(nő)” a jelbeszédet gyorsan elsajátítva (a győzelem jele “V” = két darab sör) igyekszik kedvedben járni. Az már mustár a miccsen, hogy az italod mellé ingyen mogyoró jár. Mindezt megtetézi a hétvégi HAPPY HOUR intézmény, amikor páketpromocionálként féláron gargarizálhatsz italkülönlegességeket.

Virtusfitogtatás esetén vagy elegendő “célzóvíz” elfogyasztása után, alatt lehetőséged van ingyen és bérmentve fejbenszámolós célbadobálósdit (darts) játszani.

A nemdohányos szekció is élvezheti a kocsmázás örömeit, sze’ külön szeparé áll a rendelkezésükre.

Nem elhanyagolandó a mellékhelyiség felszereltsége és higiéniája. Mindig tiszta, mindig van papír, szappan és kéztörlő.

És, ami a legfontosabb, nincs utolsó rendelés. Addig iszogathatsz, ameddig a zsebed és a duracelljeid bírják.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.06

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Backdoor”

  1. ger » november 5, 2007 19:15

    Nekem elsőre elég önreklámízű volt a kritika, úgyhogy szombaton ellátogattunk a Backdoorba. Szombat este, ami persze csúcsidő, úgyhogy azt hogy a tulaj ott terem-e vagy nem, nem tudtuk lemérni. A zene se volt oly igényes és lélekemelő, mint a kritikában, ugyanis tizenöten buliztak középen, viszont elég kulturáltan, láthatóan mindenki jól érezte magát. Én is.
    Utána átugrottunk a Macskába és a következö különbségeket találtam:
    -Belsőépitészeti szempontból a Macska igényesebb
    -a Macska pincérei felkészültebbek, elegánsabbak
    -kisebb hely lévén, a Backdoorban kisebb a tömeg
    -a pincér-tulaj rendes srác, bár a “szülői szeretet” az egy kritikusi melléfogás.
    -zenei izlésröl pedig nem vitatkozunk.

  2. szasza » november 19, 2007 15:29

    Ha már jó kocsmába akar menni valaki, akkor valóban az egyik legjobb választás a Backdoor, a macsával nincs miért összehasonlítani, mert a két kocsma nem ugyanolyan stílust képvisel, de ha már szóbakerült a macska, akkor arról csak annyit, hogy zsufolt, már-már giccses, és egymás hegyén hátán, én nem igazán érzem jól magam.

  3. MEM » november 24, 2007 19:25

    szerintem az is onreklamozas hogy a back doort a macskahoz hasonlitjak ahol olyan izleses a zene hogy mindig ugyanazt nyomatjak.

  4. erika » november 27, 2007 12:38

    A legelsõ tapasztalatom a Backdoor-ral nagyon negatív volt. Csapolt sört kértem, vizespohárban kaptam. Ez még mûködésük nagyon-a-legelején volt. Nem is mentünk oda hónapokig.
    Aztán igen. S ujabban rendszeresen. Hetente többször is. A tulaj-báros-kiszolgáló(nõ) nagyon rendes és valóban nem váratja meg az embert. A kiszolgálással sincs gond. A tea igényesen érkezik: bõgre+szûrõ edényke benne+lefedve. Méz, citrom külön kistányéron. Forralt bor szintén bögrében, nem vizespohárban. Rendkívül rugalmasak. Ugyan kártyázni nem engednek, ugyanis az szerencsejátéknak minõsül, de maffiázni akármikor. A nyitvatartás sem utolsó, vagyis tulajdonképpen az, ugyis ott még 1x sem kértek fel távozásra, mert zárni szeretnének.
    A macskában is jártam. Többször. A Backdoor-ba szivesebben megyek.

  5. jem » december 1, 2007 12:34

    Nem ertem miert emlegeti mindenki egy lapon a Macskaval! Ha valaki arra vagyik, hogy otthona nappalijaban megigyon egy sort es cigizzen is melleje es ne legyen fustos a lakas menjen csak a Backboorba - pont ezt az elmenyt nyujtja!

  6. humm » január 7, 2008 04:34

    Én meg azt nem értem, miért van benne minden minden Backdooros megjegyzésben a Macska… Nesze neked kicsi humm, a tiedben is benne van…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések