Under Construction avagy Happy End

szeptember 24, 2007, humm
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Új magyar egyetemista kocsma Kolozsváron. Ez jó, szép, szükség is van rá, csakhogy még van amit fejlődjön.

A hivatalos, nagy megnyitó buli még nem volt meg, majd októberben, de már működik. A tulajdonos egy zilahi fiú, akinél a hangsúly az olcsóságra tevődött. Minden olcsóbb, mint a tipikus magyar kocsmákban, de megközelítőleg sem éri el azt a szintet, amit a Bulgi akkor, mikor nyitott.

Cím: Erolilor 16., a Kenvelo mellett. Egy nagy kapualjon bemész, aztán balra fordulsz, a pincébe. Szörnyen meredek lépcsőkön le, az első nagy teremben rengeteg kicsi, olcsó asztal, legalábbis annak tűnik, hozzá illő székekkel, és az egésznek kantin hangulata van. A második teremben van a bárpult, és mintha bőrfotelek lennének, mintha bőrfotelhez találó asztalokkal, persze nem azok. A szőnyeg bordó, ez mondjuk hangulatos.

A pincérlány aranyos, a zene nem túl hangos, vendég még kevés van. Többnyire azok, akik a tulaj haverikörébe tartoznak. Néha nagyon vicces a téma. Majd lesznek mások is. Csődbe nem fog menni, az biztos, de nekem nem lesz a törzshelyem, az is biztos.

Ja, még egy negatívum, a wc a kocsmán kívül van, tehát a lépcsőkön fel kell menni, és ha netán még egy sört meginnál, le kell jönni. Ez mondjuk 3 sör után veszélyes vállalkozás.

Mindentől függetlenül, lehet belőle jó hely, lássuk, mi lesz?

p.s: az iromány két hétig készült, ugyanis a kocsma nevét pontosan nem tudtam. Utolsó infóm, hogy Happy End a neve, de már volt egy kis zártkörű megnyitó, ahol Under Construction néven futott, s mivel a kliensek ezt jegyezték meg, hát így emlegetik. Ha tévednék, szóljatok rám.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 3.19

Hozzászólások

15 megjegyzés » “Under Construction avagy Happy End”

  1. Vass Judit » szeptember 24, 2007 13:50

    Az egyetemistak szemszogebol nezve a ket legfontosabb kriteriumnak messzemenoen megfelel: alacsonyak az arak es tokeletesek a foldrajzi kordinatai. Ha bulizni akarsz a tarsasag a fontos es nem az, hogy milyen meredek a lepcso avagy bor-e a fotel amire leulni keszulsz. Ha egy sznob vagy akkor ugysem az ilyen helyekre fogsz jarni.

  2. alpar » szeptember 24, 2007 15:30

    Kritizalni a legkonnyebb, ehhez mindenki ert. a kulombseg hogy van aki huszonevesen vallal is, kezdemenyez, megmer tenni egy lepest, mig masok nem mint kocsmaros, hanem mint kocsmafogyaszto gubbaszt itt ott. Inkabb batoritast adjatok fiuk.Vagy kozotok van a konkurenciahoz ?

  3. Skoo » szeptember 24, 2007 19:08

    A hely neve tenyleg Happy End, de a klienseknek jobban tetszett az under construction.
    -A kantin resze tenyleg szornyu, oda szamuztek a nem cigiseket.
    -A lepcsonfelfelemenet mar 2x beutottem a fejem a falba, nagyon durva.
    -A borfotelek amolyan CFR-esek.Figyeljetek meg a bort.
    +A szonyeg es a pult tetszik, a zene atlagos, az arak alacsonyak. 2 sor 5 lejbol.

  4. zoli » szeptember 25, 2007 09:25

    Soha sem fogom megerteni miert kell szinte mindig a magyar kocsma az igenytelenseggel azonosuljon. Szerintem eleg szomoru es elgondolkoztato. Ilyen igenytelenek vagyunk??? WC az udvaron, olcso asztalok, szekek, meredek (jarhatatlan) lepcso stb. Tenyleg a kolozsvari magyarsagnak CSAK az olcsosag a fontos. Ha tenyleg az, akkor ott van a METRO meg lehet venni a sort ladaval es vedelni. Tenyleg nem arol szol egy este a varosban hogy az ember CIVILIZALT korulmenyek kozott leuljon a haverokkal hanem csak az olcso vedeles. Aztan ha fust van az sem szamit, ha a buditol 10 meterre mar olyan budosseg van hogy osszehanyod magad az sem szamit, hogy a sor higitott es a kiszolgalas is lassu az sem baj. Sajnos ugy nez ki tenyleg ez kell a magyar embernek: lasd Krajcar, Angyalkak es most ez??? SZOMORU (es akkor csodalkozunk hogy “muzulman” erdelyi bevandorlok primitiv nepsegnek neveznek)

  5. humm » szeptember 25, 2007 13:22

    ugyan már, miért kéne bárkinek is köze legyen a konkurenciához, csak azért mert kritikát ír? Ez a blog mintha erről kéne szóljon nem?
    Igazad van Judit, olcsó és nagyon jók a földrajzi koordinátái, és valóban nem a bőrfotel a lényeg, de akkor miért kell úgy tenni, mintha…
    Alpár, neked is igazad van, és ha még nem vettétek volna észre, azért írtam róla, hogy egyáltalán nőjjön az ismertsége a kocsmának, és ami negatívum, azt nem csak én veszem észre, hanem más is, ha oda megy.
    Miért kell mindenben a rosszat feltételezni?

  6. Vass Judit » szeptember 25, 2007 23:35

    nem tudom mennyire vagy tisztaba az arakkal, hidd el van egy kis elteres a bor es a “vinilin” fotel ara kozott:) Van mire leulni, nemde?

    Zoli, abban igazad van, hogy tenyleg nem az olcsosag kene az egyetemistanak a legfontosabb legyen, de sajnos rossz, helyen panaszkodsz. Talan megerett az ido, hogy elgondolkodj azon, hogy miert nincs a diakoknak penze.
    Ha az oktatasra tobb penzt szannanak(bentlakas, utazas, kajalas) nem igy allna a dolog. A kenyszer nagy ur! Figyelmedbe ajanlom a finn oktatasi rendszer tamogatasanak a tanulmanyozasat.Nem ugy csinaljuk ahogy szeretnenk, hanem ahogy lehet.
    Ami meg a kocsma illemhelyet illeti, ismetelten ellent kell, hogy mondjak, mert kifejezetten tiszta!!!

  7. anita » szeptember 26, 2007 20:16

    ja, hát alig vártátok, h valaki ki merjen törni, rögtön lecsaptatok.. nem tudom, mi a jobb variáns: befektetni egy csomó pénzt egy “posh” helybe, amilyen már ezer van Kolozsváron, vagy megnyitni, s nőni a kliensekkel együtt? vajon TI hogy csináltátok volna? kár ezen töprengeni, mert nem csináltátok volna. és senkinek nem fog megrengeni a lelke, ha egyes magas óhajúak az obsessionbe mennek bulizni, persze csak asztal nélkül, mert az már túl drága. az under construction-ban a minőség számít, nem a mennyiség.

  8. humm » szeptember 28, 2007 10:33

    szóval, többet semmilyen provokálásra nem válaszolok. Ez a blog arról szól, hogy kocsmakritikát írunk, olvasunk, hozzászólunk. Egyesek kocsmát csinálnak, mások pedig kritikát írnak róla.
    Nyilvánvalóan vannak véleménykülönbségek, de senki nem akar lecsapni, mert miért akarna, meg mi az, hogy kitörni, nyilván, hogy a kliensekkel kell együtt nőjjön, ezt mindenki tudja -még én is, aki nem vagyok képes egy kocsmát nyitni, csak irkálni- pont ezért írtam, hogy fejlődnie kell még, és lehet belőle jó hely, és ha itt mindenkinek üldözési mániája van, és csak a rosszindulatot látjátok bennem, ám legyen. Nem fogok mentegezőni, mert nincs értelme. Nem érdekel különösebben az egész, jót akartam, sz..ul sült el, így jártam. Különben meg az utolsó mondatod Anita, na az aztán elgondolkodtató.

  9. boris » szeptember 28, 2007 16:31

    az under construction eleg jo hely. en most az irodamban vagyok, masnaposan es itt sok a kocsog.

  10. Vass Judit » október 2, 2007 13:12

    Csigaver.Jo tett helyebe, jot varj:)
    Amugy es sem ertem Anita utolso mondatat.

  11. Peter » október 2, 2007 23:04

    Abban szerintem mindenki egyet ert, hogy kellet meg egy magyar kocsma Kolozsvarra. Magyar kavezo van Bulgesz, van magyar kocsma is ami 1 orakkor max bezar, de kellet egy igazi kocsma. Amit a tulaja a sajat elkepzelese utan probal formalni.

    Nem kell megijedni, hogy negy evig ugyan azon a mubor-fotelen kell majd ulni, mert lassan ki lesznek cserelve (szerintem).

    Nem allna jol szerintem egy bor fotel sem mivel, ez egy kocsma, nem obsession, meg Diesel. Ha 10 lej lenne egy sor, akkor tobb mint valoszinu hogy meg labmasszazs is lenne, es lift a mellekhelyseghez.

  12. Judit » október 15, 2007 21:26

    Na,hat elolvasva az osszes kritikat-jot es rosszat egyarant-nem alltam meg,h ne irjak en is egy par sort.En csak annyit szeretnek hozzaszolni,hogy ne legyetek annyira rosszindulatuak,igy egybol,mert a kocsma 2 honapja nyilt.csak most kezd beindulni,lesz meg alakitva is,ugyhogy nem kell egybol kritizalni a foteleket,a lepcsoket,a wc-t,amik,ha belegondolunk nem feltetlenul jarulnak hozza egy jo buli kialakulasahoz,nem?fo a zene,az emberek,akikkel lejottel,a kocsma tobbi tagja-inkabb allando tagja?-akik a leheto legfszabb emberek,szerintem:))es h legyen pia,ami olcso is,es eleg bo a valasztek is.tehat,ugy alkalmazottkent,ugy klienskent,azt mondhatom,h ez a legjobb kocsma kolozsvaron,nagyon baratsagos hangulat van,szinte mindenki ismer mindenkit.nem az a jo,mikor lemesz egyedul is,akar,mert tudod,hogy valakit ugyis ott kapsz,keszen allva akarmire…meg a tengerre is elugorhattok az under construction-bol…hat mi kell meg???szervusz:)-mert az under constructionba mindenki szervuszt koszon:)))):P

  13. Zsolt-ka » október 17, 2007 21:38

    szoval…
    szerintem a cikk eleg durva ahoz kepest h mindennek az elejen vagyunk.. ezta a kritikat talan kesobbre kellet volna hagyni, de en ketlem h a ez a cikk hatna azokra az emberekre akik mar jartak az Underbe.. a bar naprol napra ujabb otletekkel all elo mint koktelok mint mas piak, rendezvenyek es mas dolgok..de mindennek eljon az ideje szoval akinek otlete van meg siman beszolhat h egyutt tervezzuk az Under Contruction jovojet.
    hat en remelem h csak elore fog haladni a bar. Szerintem erdemes legalabb egyszer kiprobalni bejonni bepialni aztan masnaposan eldonteni h mi is a szitu..
    Na koszi es varunk :P

  14. humm » október 19, 2007 03:26

    hihhetetlen…nem fogom fel, biztos velem van a baj, nagyképű vagyok, meg sznob, meg hü..e pi..a, de fel nem fogom, hogy egyes emberek toleranciaszintje a béka hátsó felének alsó részét súrolja, hogy nem látják, hogy a kritika jószándékú volt, persze provokatív, de minden negtív mellékhang nélkül, és amit leírtam, az nem értékítélet volt, hanem tény, -cáfoljátok meg, rajta, ha akkor valami nem volt igaz, konkrétan, és nem elszállt szövegekkel- és sokat dícsérni akkor nem volt amit rajta, és azóta sem voltam ott, először azt gondoltam, hogy bár páran megértik, hogy miről próbálok beszélni dehát nem és nem és nem. Már egyszer megfogadtam, hogy semmire nem válaszolok, de komolyan ez volt az utolsó. Örvendhet mindenki.

  15. wazzeger » január 3, 2008 11:31

    na ..hat eleg gaz az a hely es kit erdekel a zilahi srac ambicioja ..hagyta volna ugy a helyet ahogy kapta es ne tett volna gipszkartont a saletromos peneszes fal ele lehet,hogy inkabb rendbe lenne.. de a videki felfogas az ez..a falusi diszkokba is ugyanez a terv szerint fut minden -ne kritizaljatok, me` a metrobol vettuk a lamberiat- kit erdekel..
    a nagy fustbe ul a falusi modern people es issza a golden braut es utana megy a tengerre ..yeah,utana meg vissza a balba

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések