Gelateria

szeptember 4, 2007, delinke
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: CUKRÁSZDA



Pár éve abban a tudatban éltünk, hogy nincs olasz fagyizó Kolozsváron. A minap véletlenül fedeztük fel a Zsidó Kórház utcájában a kicsinek semmiképpen sem mondható teraszos helyiséget. Szép idő volt, kellemes késő délután, mégis egyetlen, korosnak és jólszituáltnak kinéző pár üldögélt még ott rajtunk kívül. A flancos teraszon legalább 10 asztal, növények, színes, nem éppen olaszos, inkább amerikai retrós stílusú dekoráció, legalább 20 féle fagyi.

Persze gondoltam, hogy nem tengerparti áron osztják az olasz finomságokat, de a régi Gelateriában (az Eroilor/Deák Ferenc utcában volt) legalább azért a pénzért igényesen összeállított kelyhet kaptunk és nem fukarkodtak a felszolgálók a fagyival. Itt egy kis gombóc 4 lejbe kerül, egy átlagos fagyiadag (ha az ostyát, öntetet, vagy urambocsá’ a tejszínhabot sem veti meg az ember) már 10-15 lej körül mozog. Az olaszos fílingből csak a hangzatos nevek maradtak meg, még a kedélyes, előzékeny felszolgálás is elmaradt.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.14

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Gelateria”

  1. siva » február 12, 2008 14:33

    ezt igazabol nemcsak ide irom, hanem mas irasokban/kritikakban is felfedeztem erre utalo celzasokat. a legujabb divat az olaszos stilus keresese? azok, akik ilyen husegesen az “olaszos design”-t emlegetik, jartak-e olaszorszagi vendeglatohelyen, fagyizoban, cukraszdaban? en immar ket eve elek olaszorszagban, kolozsvarrol kerultem ide, es egyaltalan nem ertem, hogy miert ez a standard, amire celozni kell. ha az ember nem turistakent ajuldozik, hogy “jaj istenem olaszban vagyok”, hanem nyitott szemmel probalja a helyet megelni, rogton rajon, nem is olyan mas ez, mint otthon…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések