Casa Albă

augusztus 20, 2007, mezei nelli
2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 3) Helység: Adjud (Egyedhalma)Az adjudi állomástól gyalogosan, hátizsákkal is megközelíthető távolságban található a fentnevezett. Mivel az állomáshoz ez a legközelebb eső vendéglő, és a hátizsák súlyától függően kb. öt perc alatt megközelíthető, mindenkinek, aki Adjudon eltölt néhány órát, ajánlatos ezt felkeresni. Egy nagy platános park kellős közepén található nyárikert, a románórák olvasmányélményéből berezonáló, csendesen lengedező lágy moldvai szellővel, sok lámpával, meglepően tiszta vécével, aranyos házi kutyával, aki addig rángatja a napernyő madzagját, amíg az a fejedre nem borul, sok szép moldvai leánkával és legénkével, akik “au ieşit la oraş”, akik mind megbámulnak, mert azt hiszik rólad, hogy külföldi vagy, és barátságosan olaszul akarnak veled társalogni, és egy rejtői egyéniségű pincérrel, akivel a következő társalgást folytattuk:

MI: - Kérünk egy fagylaltkelyhet és két miccset.

Ő: - Fagylaltkehely és két porció miccs. (Whatever, gondoljuk magunkban, a menüben darabszámot ír, majd meglátjuk, itt biztosan úgy mondják.)

Öt perc múlva:

Ő: - Két porció miccset rendeltek, ugye?

MI: - Igen, kettőt.

Újabb öt perc:

Ő: - A miccset daradszámra adjuk. Akkor két miccset kérnek?

MI: - Igen, kettőt.

Fagyikehellyel a kezében:

Ő: - Itt a fagyi, akkor két miccs volt, igaz? Sajnos kicsit várni kell rá.

MI: - Igen, kettő. Nem baj, várunk.

Kenyérrel és az evőeszközökkel a kezében:

Ő: - Mindjárt készen van, azonnal hozom. Két miccs, ugye?

MI: - Igen. Jó.

Miccsestányérral:

Ő: - Itt a miccs. Ugye, kettőt rendeltek?

MI: - Igen, hogyne, köszönjük szépen.

A vendéglő kínálata elég bőséges, bár semmi igazán helyi, amiről ne tudtuk volna, hogy mi az. Árai barátságosak: fagyikehely 4 lej (és jóllaktam vele), miccs darabja 1,5 lej, barna Silva 3,5.* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.02

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Casa Albă”

  1. humm » július 13, 2008 11:58

    de ismerős ez a hangulat, néha hiányzik. Van neki valami különös filingje. Azt hiszem, minél hamarabb jelenést kellene tegyek arra, s aztán írok én is egy zsír bejegyzést.:)

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések