Taverna

augusztus 1, 2007, nosty fiu
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ) 1) Típus: KOCSMA/PUB



A Taverna a céhes város egy eléggé kies helyén, a Vógóhíd utcában az egykori szappangyár felújított épületében található. Nem az a hely, ahová a gyerekpénzből élő szerelmes, ifjú donhuánok kólázni cipelik magukkal a felcsípnivaló nőszemélyt. Valószínűleg azért, mert a gyerekpénzből nem futná sok repetára. A Taverna egyébként sem ezt a kategóriát célozta meg: üzleti megbeszélésekre, netán-tán “egyévbenegyszerkirúgunkahámból” afférokra, sőt borkóstolókra (időközönként, meghívásos alapon azt is tartanak az úri közönségnek) megfelelő diszkrét, elegáns hely.

A szemnek minden tetsző, gyönyörű pasztelszínek a falon (igaz mióta ottjártam, átfesthették), a bútorzat annyira illik a helyhez, mintha az épület tartozéka lenne. A kiszolgálás kitűnő, a pia választék jó, a konyha, már amennyire néhány látogatásom alapján fel tudtam mérni óriási. Ha jól emlékszem, a falon régi reklámplakátok vannak, de illenek a hely hangulatához.

Az árak nem a napszámos munkából élők napi decizéséhez vannak mérve: piától függően másfél-kétszer is többe kerülhet a kért ital, mint mondjuk egy középkategóriás helyen. A mellékhelység jó, igaz, hogy az elektromos bityukhoz, meg a formatervezett olasz (???) kütyükhöz nem szokott vendégnek meglepetést is okozhat. Ami zavart, az a plazmatévé a bárpult mögött, nem látom értelmét, hogy egy ilyen hely hangulatát ötórás hírekkel, vagy zsizsibekális fröccsögésekkel rontsa el az ember. Jó lenne, ha létezne több ilyen hely, olcsóbban.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.39

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Taverna”

  1. kövi sára » augusztus 1, 2007 11:49

    aláírom, tényleg jó hely. érdemes kipróbálni. jó a szakács, diszkrét a zene, figyelmes a pincér. évi egy-két dorbézolásra melegen ajánlom!

  2. rekus baba » március 17, 2009 18:21

    Nagyon jo kis hejj, jok a pincerek is foleg a Zsolt :* igaz kicsit borsosak az arak…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések