Vásárhelyi színis büfé

július 11, 2007, delinke
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: BÜFÉ



Évente egyszer-kétszer fordulunk meg a vásárhelyi Színművészeti Egyetem büféjében, de olyankor ismerős arcokat látunk. Akik naponta ott kávéznak, hitelesebben tudnának mesélni a helyről, de már az első benyomások alapján is érdemesnek tartottam írni róla. Mert nem sok olyan kávézót/büfét/kantint/stb. láttam, ahol a büfésnéni engedi a diákoknak, hogy kenyérdarabkákkal kimártsák a lábosokat, amiben az aznapi ebéd főtt. Általában egyfélét főznek egy nap, de az finom és olcsó.

Látszik, hogy a hely egy szűk, többé-kevésbé állandó célközönségnek volt kitalálva, az árak is a csóró egyetemisták zsebére szabottak. Egy kávé 1,6 lej, a péksütemény 1 lej. Ehhez képest a fapadosság nem érződik annyira, a berendezés szép új, a hangulat kellemes. A műanyag poharak, hamuzóként használt kistányérok viszont tökéletesen tükrözik a hely eredeti rendeltetését. Amikor sokan vannak, a belső teremben vágni lehet a füstöt, olyankor a dohányzó részleg csak a nagyon elszántaknak ajánlott. Szerintem így is többen vannak, mint a nemdohányzóban. A mellékhelyiség is tiszta, rendes, viszont aki csak a tükörben akarja megnézni magát, annak nem érdemes felkeresnie. Mindent öszevetve, pont olyan helynek tűnik, amire szükség van. Én legalábbis örülnék, ha nekünk is egy ilyen büfé állna a rendelkezésünkre nap mint nap (mondjuk, kicsit jobb szellőztetéssel).



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.33

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Vásárhelyi színis büfé”

  1. Keke » szeptember 7, 2007 07:58

    Bizony! és az improzvizált koncertekről se feledkezzünk meg: a jó muzikalitással megáldott emberkék nap mint nap énekelnek, hegedülnek, dobolnak, zongoráznak, gitároznak odalent. Aki szomorú, az is mosolygóssá válik a hangulattól, sőt, olykor a próbára készülő diákok “adják a műsort”.
    Mgj. kaja már rég nincs, amikor volt, akkor sem volt érdemes enni a konzerves babfőzelékből… De a büfés nénitől lehet cigit csövelni:)

  2. Tüci » október 26, 2007 09:54

    A büfé azóta megújjúlt, a berendezést maradt,. de a büfésnéni eltünt. Büfésfiúk vannak, akiktől színtén lehetr cigit csövelni……….
    A hanmgulat még mindig nagyon jó. szeretek ott lenni, ha nem dohányzok akkor is.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések