Davvero

június 29, 2007, gergeliii
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Legújabban a Davveróba szoktunk járni, ott is a teraszra. Elhelyezkedése: a megyei könyvtártól az Unicarm felé, a járdán, ahol esténként a motorosok parkolnak :) A belső tér világítása és hangulata kellemes, bár zsúfoltnak tartom, az asztalok között kell pimpikálni, hogy a toaletthez érj, viszont gyorsan át lehet rendezni egy 20 fős társaságnak, a múltkor is épp ez történt. Amúgy kellemes, otthonos, meleg tónusú színek a falakon. Az elengedhetetlen kis terasz is ugyanolyan szűkös, improvizált, de ha üdítőztél már Párizsban, karnyújtásnyira az autóktól, ez se fog zavarni.

Italok: a szokásos, hűtött borok, csapolt sörök, ebből Becks, és ide tartozik a nemrégi kellemetlen afférunk egy kezdő pincérlánykával: véletlenül feldöntötte a haver korsó sörét, aminek épp a felénél járt. Bocsi, letörli az asztalt, a levet kicsavarja a virágágyásra (hoppá), majd elszalad. És hoz egy új korsót, amelyet FÉLIG töltött tele, pont amennyi volt benne. Aszittük leesünk a székröl, amatőr.

A pizzák finomak, a pizzalap sem túl vastag, sem túl vékony, a feltét gazdag, a saláták finomak és egyediek. Jó lenne, ha nem csak natúrban kapnánk, hanem már össze is lenne érve a dresszinggel, de így is friss és ízletesek, lehet melléjük rendelni fűszeres pizzalapocskát vagy pirítóst. Árak: a központi standardok szerint, a saláták 8 és 12 lej között, pizzák 12-15 lej között. Azoknak ajánlom, akiket nem frusztrál az arra sétáló ismerősök köszönése, a körforgalom zaja, egyszóval a rush órák kedvelőinek.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.01

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Davvero”

  1. szatmarfia » június 29, 2007 16:05

    Nagy volt ez a sztori a kezdo pincerlannyal, es zsenialis volt ez a kritika.

  2. gergeliii » október 20, 2007 17:14

    Egy minuszpont a Davverónak: a múltkor négyesben pizzáztunk a bejárati ajtó mellett, bent pedig nyolcan bámulták a plazmán a focimeccset. Ami persze túlorditott mindenkit, gól esetén rezegtek az ablakok. Ez nem illik bele az elözö képbe.

  3. sziksza » június 6, 2010 19:30

    Pimpikálni…de jó szó :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések