Bridge

június 25, 2007, sza_bee
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUB



…azaz híd. Vagy inkább a hídfő. nehéz eldönteni. Pozíciójából adódóan keresztelték. Igaz, Nagyváradon más hidak is vannak.

Ugyancsak pozíciójából adódóan nyugis. A környék is. Inkább sétálóutca allűrje van a környéknek, sok a gyalogos. Aki nem by-passol vagy passing-by-ol, az bizony beül a teraszra, vagy télen a belső helyiségbe egy jót kajálni. A menü 60%-át a pizzaféleségek teszik ki, de van más különlegesség is. Sörök, borok, üdítők úgyszint, mindenféle választékban.

Ami kicsit bosszantó, hogy telefonon nem lehet semmi idényben asztalt foglalni, csak személyesen és előleggel felszerelkezve. Pfujjjjjj. Így aztán sokszor előfordul, hogy amikor a kedves vendég odaér, és kopog a szeme az éhségtől, már-már elvigyorodik, hogy ott van az üres asztal, nekilódul, de mire odaérkezik, vagy a pincérnő is odalibben, vagy cetli fogadja az asztalon, vagy a pincérnő később libben oda, az eredmény egyforma: ez az asztal foglalt x órától. Ha addig tele tudod tömni az agyad, akkor maradhatsz. Ha nem, akkor iszkiri, vagy vársz, amíg valaki megtömi magát. Mondjuk el lehet menni sétálni a közeli parkba, vagy a hídra vagy amellé. De ez nem garantálja, hogy mire visszaér az ember, pont lesz üres asztal.

A hely eleggé látogatott, inkább fiatalok fordulnak elő, mindenféle kategóriából, van itt motoros szuperbájker, általában cicamicával spékelve, aranygyűjtő gyúró ugyanúgy spékelve, bizniszmenek és üzletfeleik, diákok, párok, szülők és gyerekek. Pincérlányok kedvesek, néha tudnak magyarul, néha nem, néha pedig figyelmeztetés nelkül felcserélődnek, csakhogy a kedves vendég összezavarodjék.

Megemlíteném még, hogy a lokál teljes egészében a füstölőknek él, nincs kifejezett füstmentes sarok vagy ilyesmi. Terasz dettó. Télen elég kényelmetlen lehet füstöt kajolni előételnek, mártásnak és desszertnek. Ettől függetlenül van légkondi. Megy.

A belső berendezés fapados. Mármint fából vannak a padok és az asztalok. Praktikus, románul mondva anti-zség, néha ragad. Az emeletet alkotó faszerkezet nyikorgása pedig nem veszi el az étvágyunkat. Pincérek tornája fel és le a lépcsőkön. Szép lábakat csinál. Yamm.

Kajafélék közül ajánlani tudom a “tálca álá bridge”-t vagy bármely pizzafajtát, kivéve a gombásat, ami sok jóindulattal szegényesnek mondható (de legalább nem laksz jól tőle), és a tekertet, ami általában nem sül át. A levesek is jók. Üdvözlet a séfnek.

Jó étvágyat!



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.14

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Bridge”

  1. Nike » június 26, 2007 10:34

    Lehet Uzo-t kapni:)

  2. Bibike » június 26, 2007 12:25

    Előre is elnézést kérek, mert nem teljesen ide tartozik…, de érdeklődni szeretnék egy görög pizzázóról(a tulaj bizti görög, ezt bárki kiszúrhatja)… átutazóban voltunk, teljesen véletlenül találtuk meg, nagyon hangulatos hely és még fincsi is nagyon a pizza… nagyon kevés helyen volt részem olyan kiszolgálásban, mint ott… legkedvesebb élményem az utóbbi évek alatt… szívesen olvasnák róla, vagy bár egy címmel, ha valaki megajándékozna nagyon szépen megköszönném… jah, és ezúton is merem ajánlani bárkinek…

  3. Bibike » június 26, 2007 12:25

    jujjj, persze Váradon van…

  4. peceparti » június 27, 2007 13:35

    Régebben sokszor látogattuk a helyet, főleg a csocsó miatt, de amióta nincs csocsó és az ételszag is hatványozódott, mondhatni nem is jön számításba semmilyen formában…amennyiben télen látogattok oda, “kellemes” pizzásan/csorbásan/pörköltösen, stb. fogtok illatozni…egy baráti társaságban azonnal ki lehet szúrni, hogy előzőleg ki volt a bridge-ben…és ez még nem is túlzás - nyáron természetesen a terasz jó alternatíva, de valahogy a kiszolgálás sohasem megy zökkenőmentesen…

    A legjobban csak azt fájlalom, hogy a terasz jó helyen van (Váradon amúgy nem nagyon lehet találni a Körös mentén kellemes vendéglátóhelyiséget) és mégis elhanyagolják, mint általában minden jól-pozicionált teraszt (lásd Irish az Ady mellett)!!!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések