Boje

június 16, 2007, szatmarfia
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: a) LEGALJA 1) Típus: KÁVÉZDA



Ennek a kocsmának nincs is neve, csak annyi van kiírva, hogy Cafe Bar, működteti a Boje családi vállalkozás, a Batizi út végében lefordulunk balra, a Şoimoşeni utcába. Tudományos-fantasztikus időutazásban lehet részünk, az utca bal oldalán egy patinás gyárépület falán még mindig olvasható a felirat: Trăiască Partidul Comunist Român.

Ezzel az épülettel szemben található ez a bizonyos kocsma, amely a kilencvenes évek elejére emlékeztet, amikor még minden második ember kocsmát nyitott. A kocsmának otthont adó ház hatalmas, a kerthelyiség is oriási, végében gusztustalan mellékhelyiség. A pultnal egy felirat: “Minden harmadik reklamálót lelövünk. Két reklamáló már volt”. A bútorzatot a lehető legolcsóbban szerezték be, a hűtőszekrényt egyenesen a nagymamától örökölték, az enyhén rozsdázo vasasztalok pedig bizonyára házi készítésűek. A kávét egyszerhasználatos műanyag pohárban szolgálják fel, 1 lejbe kerul, a mellékhelyiség használatáért nem kell külön fizetni.

Minden hiányossága ellenére szükség van erre a kocsmára. Kimegy az ember a világ végére, mint például én is, egy álláshirdetésen voltam az utca végi gyárak egyikében, és kifele jövet sürgős fiziológiai dolgom akadt. Nagyon jó volt, hogy volt hova bemenni, ahol a sürgős dolgok mellett még egy kávét is meg lehet inni, és egy cigarettát is el lehet szívni.

Az időutazást zárjuk le az utcában újonnan épült modern házak megcsodálásával, amelyek már a kétezres évek második felét idézik.



* pontos átlag: 1.00


* pontos átlag: 3.02

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Boje”

  1. humm » június 21, 2007 17:56

    haha:) ez nagyon vicces hely lehet

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések