Malom Csárda

május 30, 2007, béesz
2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 3) Helység: Tusnádfürdő



Olvasom, hogy a kollégák hogy jártak… s hogy más ne járjon így, leírom én is a tusnádfürdői élményeimet. Van jópár vendéglő, habár én csak a nyári szabadegyetemeken használtam ki vendégszeretetüket, s egyszer átutazóban. Ahogy Csíkszereda felől beérkezel a helységbe, baloldalt, rögtön az elején van egy vendéglő annak, aki ötcsillagos kajákat, kiszolgálást akar: medve, őz, mindenféle ritkaság, szilva “nektár” a ház részéről. De nem erről a helyről akarok írni. Van egy nagyon szép, de sajnos nehezen megtalálható fogadó-vendéglő-csárda az Olt partján, Tusnád végében.

Kb. az Olt szállodával szemben kell letérni egy meredek, rázós útra, de már voltam ott Zsigulival is, Toyota Corollával is, mindkettő bírta az utat, még esőben is… szóval azon az úton kell menni sokat, néhol egy fára ki van téve egy kicsi fa tábla, hogy erre van a Malom Csárda. Megéri kérdezősködni is az úton járó-kelőktől.

Szoval, ha már lejutottunk, akkor nyert ügy. Parkolóhely biztosan van, mert jó nagy a hely. Igazi rusztikus feeling: egy malomépület fogad, aminek megvan még szinte minden hozzávalója (legalábbis kívülről). Ahogy belépünk az udvarra, újabb kellemes meglepetés: halk, jó zene; az udvar két oldala körben fedett, a hangulatos faépítmény alatt asztalok, jó nagyok, ha véletlenül többen mentek, nem kell összetologatni őket. Ha nagyon hideg van, benn is lehet ülni, ahol rengeteg szép, ízléses, eredetinek tűnő díszítőelem van. De én eddig mindig kint ültem.

A kiszolgálás kellemes, beszédes a pincér, elmesélte nekünk, hogy ketten vezetik a csárdát a feleségével, s csak kisegítőket alkalmaznak… tényleg kedvesen szolgál ki, őszintén ajánl a kajákból, de mégsem tolakodó.

Az udvaron ülve s a kaját várva lehet gyönyörködni a környező hegyekben, vagy aki megunta a látványt, az udvaron is van mit nézni: szép, tiszta, tujákkal, virágokkal, tűzhellyel stb.

Az ételre bizony várni kell, dehát nem fast-food. De megéri várni: egészséges méretű adagok. Én személy szerint a Jókai bablevest részesítem előnyben, de azért kipróbáltam több levest is: egyik sem volt állott vagy “zacskóleves”, volt benne minden, ami kell, s pl. a Jókaiban nem tudtam eldönteni, hogy miből van több: a babból vagy a húsból… mondom hús, nem szalonna!

A főételeknél igazán nincs panaszra ok, a krumplinak nincs fagyasztott íze, s fonnyadtnak sem fonnyadt. Ha a húsadagnál 250 gramm szerepel a menüben, akkor légy biztos abban, hogy nem kicsi…

De nemcsak ilyen jellegű kaják vannak: lehet reggelizni is, ami újra csak dicséretemet vívja ki. “Eredeti székely” kajákat is lehet enni, csak éppen nem külön, székely tál név alatt szerepel a menüben.

Egy szó mint száz, finomat lehet enni. Hogy mennyiért? meg kell fizetni, de nem borsos az ár, én azt mondom, megéri. Ha jól emlékszem, levesre, főételre, 3 üdítőre s kávéra fizettem kb. 30-32 lejt, s jóllaktam azzal az ebéddel. S azóta ahányszor arra járok, felkeresem a helyet.

A nagyobbik baj az, hogy ritkán járok arra :(



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.17

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Malom Csárda”

  1. tomos » január 5, 2008 00:05

    Röviden csak annyit, kipróbáltuk párszor, Tusnádon ezt tudnám ajánlani leginkább.

  2. Ati » április 15, 2008 19:11

    megeri kiprobalni

  3. schtunde » július 10, 2008 12:59

    A legjobb hely és imádom a tulajt, mert Ő a bátyám!

  4. joco » március 29, 2009 08:19

    mit is mondhatnek???
    nagyon szep hely nagyon jo a kalya es egesz jo pofa a tulajdonos.tehat ajanlom mindenkinek meg keresni ezt a helyet higyek ell meg eri./szallas /ettel/kiszolgalas/taly/minden nagyon jo/ertekellesem csillagos tizes/

  5. Annika » április 1, 2009 00:23

    elnézést az offtopic kommentért, de fáj a szemem annyira hejj de sírás a helyesírás (és egyre gyakrabban) a kommentekben. mi az, ennyire sokan lógtak a magyarórákról?

  6. pit » április 6, 2009 14:55

    =>annika:nem a magyarorakrol logtak,hanem a pokemberen kivul meg nem olvastak semmit..

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések