Popas Brădet

május 4, 2007, Bozso
3) Helység: Négyfalu 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Szecselevárost (Négyfalu) elhagyva, Cheia felé, a tatrangi vízgyűjtő után, bal oldalt van pár ház. Előtte parkoló. Itt található a Popas Brădet nevezetű vendéglő. Mi csak úgy nevezzük: “Ionescunál”. Semmi sallang, luxus, látszik, hogy csak az jár ide, aki ismeri, na meg kamionsofőrök térnek be egy pacalra. De ez ne ijesszen meg senkit, ugyanis a hely korrekt, tiszta, és meg zene is van, amit Fery szolgáltat. Klasszikus popzene, semmi kirívó. Szombat- vasárnaponként még lagzi és keresztelő is tartható itt.

De ami a legfontosabb, az a menü: klasszikus vendéglői, levesekkel, grillekkel vagy panírozott dolgokkal. A ház erőssége a pacalleves meg a “ciorbă de văcuţă”. Előbbit nem szoktam fogyasztani, de haverok mondják: az egyik legjobb fogás. Személy szerint a “vakucára” esküszöm: egyik legízletesebb, amit életemben ettem. Na és az adagok: egy levesből kényelmesen jól lehet lakni. És ha rágondolok az árakra, akkor máris ülnék autóba, hogy odamenjek: 4-5 lej egy tál (nem tányér!) leves.

Ugyanilyen jóforma adagokat szolgálnak fel a főételekből is. Mondjuk egy kis kivetnivalót lehet találni a szalmakrumplin lévő olaj mennyiségében, de végülis tudom, hogy legalább igazi krumpli, és nem gyorsfagyasztott valami. De az árak ezt is kompenzálják: főételt 10-12 lejnél nem adnak drágábban.

Na és a miccset se felejtsük el. Nem az az összeaszott, ujjnyi fajta, hanem tisztességes méretekben adagolják. És fiiiiinom. :)

Még egy negatívum: a “papanaşi” mellé nem áfonya-, hanem meggylekvárt szolgálnak fel. Viszont finom. A lekvár is.

Tehát ha valaki a környéken kirándul - Cheia, Csukás, Babarunka: sok a jó hely - akkor nyugodtan betérhet ide. Korrekt áron lehet finomat lakmározni.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.78

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Popas Brădet”

  1. Török Botond » május 4, 2007 15:01

    Még így ebéd után is kedvet kap az ember elmenni oda. Hogy nem bukkantam rá, amikor legutóbb arra jártam?!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések