Székely Fogadó

május 3, 2007, Bozso
2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 3) Helység: Tusnádfürdő



Annak ellenére, hogy Tusnád eléggé látogatott hely, a “kajáldák” száma eléggé alacsony. Jobban mondva a nulla felé közelít. Vagy mi nem találjuk őket.

Múlt vasárnap arra járva, megkordult a gyomor, és muszáj volt valamit tenni ellene. A Székely Fogadó az út mellett található. Van “kerthelyiség”, ami tulajdonképpen 4 darab 8-10 személyes asztal. Viszont, sajna!, a tető annyira kicsire van méretezve, hogy ha esni kezd, akkor inkább bemész. Ott körülbelül 20-30 személyre van hely.

Menü: tradicionális, semmi különlegeset nem találtunk benne. De talán a tárkonyos krumplileves az, ami a legtöbb hely kínálatából hiányzik: éppen ezért a hat éhes ember közül 2 erre szavazott. És csalódott: amit én úgy ismerek, hogy tárkonyos krumplileves, az egy sűrűbb leves, benne főleg krumpli. A felszolgált fogás átlátszó lé volt, benne krumplival és óriási szalonnadarabokkal. Ízre nem volt rossz, de nem volt az igazi sem. A gulyásleves is eléggé áttetsző volt, úgyhogy arra tippelek, hogy egy már meglévő adagot “toldottak meg” kis vízzel.

Ugyanis a vendégek száma nyilvánvaló módon felülmúlta a várakozást. A két pincérnő alig győzte szusszal a sok vendéget kiszolgálni. Egyik haver meg is szívta ezt. A bevezető két lájtos kóla után többet semmit nem kapott velünk egyidőben. A kért gulyáslevest akkor tették elé, amikor mi többiek már rég befejeztük, és azt is csak felszólítás után. A főételnek rendelt csülkös babot is kétszer kellett kikérnie.

Ezen utóbbi étekkel is baj volt. Az meg hagyján, hogy konzervbabból varázsolták (20 perc alatt nem is lehet tisztességes babot főzni), de a három porcióból csak kettő volt csülkös, a harmadikba egyértelműen csak szalonna került. Én személy szerint egy cordon bleu-hasonmást rendeltem. Amit félig nyersen hoztak ki. Visszaküldés után már rendben volt, de az összkép így is elromlott.

Árak szintjén nem is tudom, mit mondjak: 6 embernek a 2 fogásos ebéd, italokkal, 130 lej volt. Tehát árban nem rossz, de újból csak azt mondhatom, hogy a hely mégcsak nem is maximális kihasználtságra van méretezve. És ez kár, mert a tulaj kaszálhatna rendesen.

Még egy jó szót a zenei aláfestésről: inkább ne lett volna. A falusi lakodalmas és a magyar manele egyvelege nem a zsánerem. Ha már székely fogadó, miért nem játszanak halkan népzenét. Eredetit. Vagy popzenét. Eredeti előadókkal.

Lényeg az, hogy ha nem lettünk volna farkaséhesek, inkább elmentünk volna Szentgyörgyre kajálni. Máskor így is teszünk.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.90

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Székely Fogadó”

  1. M! » május 4, 2007 20:44

    Ha ez az a Székely Fogadó, ami az útról is látszik és teraszosan van kiképezve az udvara, akkor csak annyit róla, hogy nyáron mi is megjártuk vele. Nem volt feltüntetve az étlapon, hogy konkrétan miből is áll a székely tál nevű, két személynek is elegendő csoda (lehet, hogy meg kellett volna kérdezni?), úgyhogy merészen megrendeltük. A tartalom: egy db sült szalonna-darab, egy kb. három centi hosszú kolbász, egy db rántotthús (amolyan igazi fagyasztott), szalmakrumpli (szintén a fagyasztott fajtából) egy db sült hús (szerintem disznó) és kb ennyi. Nem lett volna baj, ha ez nem méregdrága és kiderül, hogy ez mitől székely. De úgy kell nekünk, a gyimesi Csángó-panzióban két napra rá hasonlóan befürödtünk a Csángó tállal.
    Tanulság: azóta hagyjuk a csodába a mindenféle tálakat, olyasmit eszünk, amiről tudjuk micsoda vagy amiről még az étlaprók kiderül.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések