Café del Sol

május 3, 2007, Kazmerka
2) Kategória: d) JUPPI 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: KÁVÉZDA 3) Helység: Nagyszeben



A helyszín a Kis Piac, a Luxemburg házzal átellenben, a tér másik oldalán. A hely szó szoros értelmében aranyos, legalábbis színben. A mediterrán csengésű név nincs összhangban az enyhén eklektikusra sikeredett beltérrel.

Maga a terem hosszú, alagútszerű, a fal mellett sorakozó asztalokkal kissé zsúfoltnak tűnik. A look olyan elites forma, de nálam nem érte el a kívánt hatást. Számomra inkább giccsesnek tűnt, leginkább egy bizsuhoz tudnám hasonlítani. Fehér, arany, sárga, barna színek jellemzőek, a forma és szín párosításból végül rokokós légkört sikerült kihozni. Az összhatás nem rossz, sőt egy-két sör után már egész kellemes. A beépített könyvespolcokat viszont kimondottan jó ötletnek tartom, habár nem mindig található minőségi olvasmány rajtuk, de mindenképpen jól mutatnak és öregbítik a kávézda voltát a lokálnak.

Az igazán vagány az a toalett, habár kicsit furcsa helyen van (ki kell menni a kávézóból egy oldalfolyosóra, és onnan lehet megközelíteni). Olyan, mintha egy barlangba léptél volna be, mécsesekkel kivilágítva, patak csobog benne (feltéve, hogy lehúzod a vécét). És ami a legfontosabb, hogy nagyon tisztaság van, valamint az, hogy van olvasnivaló!
cafedelsolnagy.jpg
Sajnos a kiszolgálásról nem tudok nagyon jókat mondani, mivel amikor én arra jártam, a csajszi elég morci volt, de mindenkinek vannak rossz pillanatai. Az imidzse részeként az árak is elegáns helyhez méltóan vannak kiszabva. A választék elég széles, lehet válogatni koktélok, szeszes italok, kávékülönlegességek közül. Van frissen csavart citromból készült limonádé is, de miután az ember meglátja az árát, inkább sört iszik… A sörök ára a reális plusz 5-10 százalék, de viszont nincs túl sokféle belőlük.Összességében tehát egy elegánsnak és elitnek szánt hely, jó mosdóval és elég magas árakkal. Meglepő a tény, hogy a drágaság ellenére elég sok egyetemista is jár ide. Bár valószínűleg nem túl gyakran…



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.11

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések