The Irish Public House

április 27, 2007, Borzsika
3) Helység: Temesvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB



Temesvár széles kocsmakínálatának gyöngyszemecskéje. Mert a hely olyan kisebb fajta. De ennek orvoslása végett újabban lett galéria is. Nem egy építészeti remekmű, de a célnak megfelel és különben is, nem is az esztétikai éhségünket csillapítani járunk kocsmába, ugyi?

Mindig van valami kaja/pia akció, sörivó verseny, nincs megállás. Esténként a bővítéstől függetlenül előfordul, hogy nincs asztal, és már szomorúan oldalaznál vissza a telefonfülke-ajtó irányába. Ámde abban a pillanatban ott terem a hely teremtője, idebókol, odacsúsztat, és máris kerül egy picike asztal és néhány szék.

Ami a felhozatalt illeti: az italok kellőképpen változatosak, van olcsóbb, van drága, itteni és ottani, erős ital, gyenge ital és még a kimért bor is iható. Óóóóó, és a saját készítésű jegestea naagyon finom.

Ha pedig a sok pia előtt/után falnál is valamit, akkor sem kell messze menni. Bizton állítom, hogy Temesvár legjobb kocsmakonyhája működik itt. Igazi szendvics-költemények salátákkal és mártásokkal díszítve (7,5 – 12,5 lej árintervallumban), a nagyon éheseknek előétel, főétel és egyéb nyalánkságok.

A kiszolgálás változó, de élménydús. Akár a sajátlábábanelbotló kezdő pincérrel vagy a haladó réteg különlegességeivel akadsz össze, itt minden pincér egyéniség. A vendégektől sem kell kiütést kapni, legtöbbjük elég jól idomított városlakó, és nem ritkaság a mindenféle idegennyelv.

Mínusz pontok: néha üvölt a jukebox, és a vendégek kedvétől függően meredeken változik a zene, a leggyakoribb kocsmabetegség itt is jelentkezik: túl sok a füst és nekem a tévé sem hiányozna.

Mindent egybe vetve jól lehet itt enni, inni, mindennek megadják a módját és az árak is a környékhez képest tűrhetően a középkategóriában vannak.

Helyileg a város szívében, a Törvényszék oldalánál levő E. De Savoya című kis utcában. Nem is olyan nehéz megtalálni. Tipp: ha este mennél nagyobb társasággal, a biztonság kedvéért foglalj helyet.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.10

Hozzászólások

2 megjegyzés » “The Irish Public House”

  1. montechristo » április 30, 2007 12:23

    Az Irish Public House tényleg korrekt kis hely, bár az az igazság, hogy amikor legutóbb ott jártam, nem volt csapolt Guinness, és az üveges változatnak valamiért kissé állott íze volt. De a hely belsőépítészetileg korrektül ki van találva, és nincs telezsúfolva oldschool ír sörreklámokkal, mint a belváros másik ír kocsmája. További érdekesség, hogy a várnegyed egyetlen ferde utcájában van a hely, tehát nem lesz nehéz azonosítani.

  2. julianus.barat » május 11, 2007 10:39

    Ha a város két ír kocsmája közül kell választani, bármikor ezt választom. Mondjuk, amióta átépítették szerintem kicsit zsúfolt lett - két elég alacsony emelet, fent sok füstel - és sajnos megszabadultak az ingyenes old-school darts-táblától is, ami szerintem nem volt a legjobb ötlet.

    A tulaj vérprofi a vendéglátó iparban - állítólag a Közel Keleten szakácskodott több évet - és ebből kifolyólag elég gyakran váltogatja a pincéreket.

    Amúgy, nem a kicsi ferde utcát hívják Szavoyai Jenőnek , de az is ott van közel (az a törvényszék hátamögötti utca, amiről ezt meg lehet közelíteni)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések