Atrium Classic Café

április 27, 2007, Kazmerka
2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA 3) Helység: Nagyszeben



A Luxemburg ház mellett, a Hazugok hídja tőszomszédságában található a Kis Piacon. Fontos tudni, hogy Nagyszebenben divatosak a pincehelyiségek. Az Atrium is egy ilyen pince, de nem a szó rossz értelmében, hanem épp ellenkezőleg! A nap besüt a nagy ablakokon, ezáltal meghitt kávézós hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.

Maga a terem nem túl nagy, de praktikusan van berendezve, ezért nem tűnik zsúfoltnak. Pofás kis négyszögletű asztalok és kényelmes székek teszik még otthonosabbá az összképet. Mintegy megkoronázza a látványt a bejárattal szemben elhelyezett zongora, amely nemcsak egy egyszerű berendezési tárgy, hanem használják is. Esténként ugyanis élőzene van műsoron. Sokan vannak, akiket az este elhangzó kellemes akkordok vonzanak ide. A zene aláfestésül szolgál a falra vetített szebeni látképeknek, amit nemcsak a turisták élveznek előszeretettel. Végezetül stílusosan elrendezett bárpult, valamint a kis emelvény (nemdohányzó rész) nyújt kellemes látványt a belépőknek.

Kellemes pasztellszínek, szögletes formák jellemzőek. Az igazi érdekesség azonban a valamikori várfal, amely mellett diszkréten két-három személyes asztalok sorakoznak magas bárszékekkel.

A belső dizájn nagyon ott van, az egyetlen probléma a mosdó, mivel azt elég bonyolult megtalálni: fel kell menni egy eldugott lépcsőn. Pánikra azonban semmi ok, mert a pincérek készségesen elmagyarázzák az útvonalat.

A menüről annyit, hogy van itt minden, mi szem-szájnak ingere. A legfinomabb kávés kütyüktől kezdve a bolti forgalomban nem kapható szeszes italokig terjed a skála. A kiszolgálás operatív, gyors és mindenképpen figyelemre méltóan kedves. Mivel nagyon felkapott hely a helyiek körében, ezért nem igazán lehet foglalás nélkül asztalt kapni az esti showra. Az árak is mindenképpen felhasználóbarátok, de egyetemistáknak azért nem ajánlanám. A kávékészítmények nagyjából 4,5 lejnél kezdődnek, akárcsak a sörök, de nem szembetűnően magasak az áraik más kávézókkal szemben. Ami az én szememben jó pontnak számít: lehet kapni gyümölcskonzervet észbontóan kívánatos tálalásban, és ha jól tudom, akkor külön kérésre is kevernek koktélokat.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 2.95

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Atrium Classic Café”

  1. Sz.Cs. » április 27, 2007 13:59

    Vártam már egy szebeni bejegyzést. Kulturális főváros, tele van szórakozóhelyekkel, és eddig mégsem írt senki róla.

  2. Zsuzsa » április 30, 2007 11:01

    Azért Nagyszebenben az árak a legkellemesebb hangulatot is tönkreteszik.
    Az Atrium kissé sznob helynek tűnik, hiszen a többi pincehelyiség is kellemes, bőven van ilyen a központban, körülbelül 6-7 egymás mellett, a zongora meg a kivetített képek nem indokolják az árbeli különbséget.
    Egyébként egyetemistának, kispénzűnek egész Szebent nem ajánlom, csillagokat látsz, ha egy este elmész sörözni.
    Van egy jó pontjuk is: a kulturális fővárosban olcsóbb a taxi, mint pl.Kolozsváron.

    Amúgy Erdély legvagányabb városa, szerintem. Kolozsvár tanulhatna egy-két cselt.

  3. ka » május 2, 2007 09:04

    Tavaly nyáron, “főszezonban” voltunk Szebenben, idén sajnos még nem, de már akkor érződött a kulturális főváros - hangulat előszele. A kistéri kávézók szomszédságában még javították a kövezetet, de a fahéjas meleg tej már akkor 8 RON volt.
    Szerintem a borsos árak ellenére sem lehet kihagyni az idén, megér egy hétvégét az, hogy rájöjjünk: itt is lehet nyugati hangulatú turistavárost létrehozni, annak előnyeivel és hátrányaival.

  4. humm » október 2, 2008 11:52

    mind sírtok, hogy 5-ös helyen nem voltatok Erdélyben. Ez szerintem 5-ös, érdemes kipróbálni, ha arra jártok.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések