Pizza Bank

április 24, 2007, jance
3) Helység: Gyergyószentmiklós 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Ha pizzázni akarsz Gyergyószentmiklóson, akkor aludjál rá még egyet… Ha mégsem sikerült lebeszélni magad, akkor ezt a helyet válaszd.

A pizzázókban amúgy sem bővelkedő kisvárosban itt kapod a legjobb pizzát. (A minőség és a feltét mennyisége azonban függ az épp szolgálatos szakácstól, viszont a gyengébb szakács esetében is jobb, mint a város többi pizzázójában). Emellett néhány spagettifélét és salátát is fogyaszthatsz. Az árak elfogadhatóak, a pizzák 8-14 lej között mozognak, 4 dl-es csapolt sört kaphatsz 2 lej-ért, üveges sört 2,7-ért, egy üveg hazai bort is meg lehet venni már 14-15 lejért. Ha esetleg töményebbet szeretnél, akkor választhatsz szilvapálinka, és mindenféle skót, mexikói és hasonló italok közül.

A kínálat elfogadható. Nem nagy a választék, azonban aki nem extra dolgokra vágyik, az általában megtalálja a neki valót. A pincérek is elfogadhatóak, sőt ha épp a haverod szolgálatos, akkor egész jó kiszolgálásban lesz részed. És, ami pizzázáskor nem utolsó szempont: vágnak a kések. (Ennek hiánya már sok ennél jobb pizzázóban keserítette meg életünket…)

A környezet hangulatos, van 5 hatszemélyes, és kb. 7-10 négyszemélyes faasztal - ezek nagyobb társaság esetén kedvedre összetolhatók. (Nyáron szabadtéren is van 2-3 asztal.) Időnként túl hangos a zene – és általában valamelyik helyi rádió aktuális műsora megy –, de ez a pincérekkel való egyezkedéssel orvosolható, illetve néha nagy a füst (ezt szellőztetéssel oldják meg, akkor viszont hideg lesz).

A társaság szinte kizárólag csak fiatalokból áll, a 16-35 éves korosztály vegyesen látogatja. Újabban, időnként hajnalig tartó, egész jó nosztalgiabulikat is szerveznek. Amúgy éjfélig van nyitva – kaját rendelni azonban csak 11-ig lehet –, de ha van vendég, akkor akár egy–fél kettőig is maradhatsz.

Alapjában véve jó hely, legalábbis helyi viszonylatban, egy népesebb társaság számára is megfelelő egy esti pizzázáshoz-sörözgetéshez.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.38

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Pizza Bank”

  1. Eros Zoltan » április 26, 2007 09:50

    Sziasztok. En is szolnek par szót erről a nevezets Pizza Banról. Korabban egy kellemes hangulata “Ihlető” névvel illetet kávézó volt a helyén. Tehat a regi ihletősök azt a hangulatot keresték ott ami volt. Persze mindhiaba. Miért is? nem másért, azért mert ez mar egy pizzazó lett. Részben kicserélődőtt a látogató társaság is, figyelelmbe véve hogy a közelében két iskola is van, ahova menekulni kivankoztak a diakok szünetekben. Van egy kis emeleti pavilon resze, ahova csak eledel fogyasztasanak feltételével ölhet le a faradt egyetemista pihenni, miután a Csikikertből a városba barangolt, vagy a nem messze elhelyezkedő egyetemistaknak is nyitva álló bentlakásból menekül. Többször is előfordult hogy megszólitottak, hogy a pipazast haggyam abba mert panaszkodott néhány vendég a dohany émelygést okozó illatára. Ha nem dohanyzol merészen jaénlom pizzazni. Bensőséges hangulat ritkan alakul ki, ehez nagyob tarsasag latogatasa szükségeltetik. Jó étvágyat annak aki oda látogat, mert enni lehet olcson és finomat kellemes kiszolgalas mellet.

  2. Venci » április 30, 2007 12:34

    En gyakran jarok a Pizza Bankba, mert ez a legnormalisabb hely Gyergyoban.
    Reszletekre nem terek ki, csak azt szeretnem elmondani, hogy az elso nosztalgiabuli olyan jol sikerult, hogy nem talalok szavakat ra.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések