Irish Pub

április 18, 2007, Babszi
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Az Irish Pub - alias Budibár - a Kövesdomb “legelitebb” helye. A régi közvéce helyére kialakított kocsmának szinte semmi köze a nevében szereplő ír pubok jellegéhez. Bemész, egy hosszú helyiség tárul eléd, az asztalok szépen felsorakoztatva, faparavánokkal elválasztva… szinte-szinte a régvolt illemhelyek hangulatát keltve.

Az egyedüli ír beütés talán a kocsma sötét volta. Fapadok, faasztalok, cigi- és kajaszag egyvelege, a falon kis, porcelánba égetett képek… Az árak középkategóriásak, a sört jó hidegen hozzák, főleg ha ezt ki is hangsúlyozod nekik, a kiszolgálás gyors, a pincérek kedvesek, a báros meg alig várja, hogy valaki odaüljon és beszélgessen vele. Ha kedved támad valami igazán ír dologra, legfennebb csinálnak neked egy whiskys kávét, vagy kapsz egy dobozos Guinesst. Hogy a Guinesst a meghatározott 119 másodperc alatt töltsék, miközben háromlevelű lóherét rajzolnak a hab tetejére… nos, erre még várni kell.

A menüben nem lehet fellelni az íreknél oly közkedvelt Fish&Chipset, ami rántott hal szalmapityivel, sem a különböző főzelékeiket. DE! ha beéred egy pizzával, akkor abban nagyon kellemesen fogsz csalódni. Óriási pizzát kapsz, megpakolva minden jóval, tökéletesre sütve. Az árát látva akkor és ott megígéred magadnak, hogy ha nem is jössz ide minden alkalommal, amikor pizzát kívánsz enni, de otthonra mindig tőlük rendelsz.

Sajnos a társaság a tipikus “neighbourhoodi”, ott van minden korosztály, apraja-nagyja. Hétvégén élőzene szórakoztatja a vendégeket, olyan hangerővel, hogy a beszélgetést sajnos be kell rekeszteni.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.20

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Irish Pub”

  1. Sz.Cs. » április 18, 2007 10:15

    És milyen ez az élőzene?

  2. Döme » április 18, 2007 14:58

    Elozene jo, (relativ, kinek mi a jo), szerintem kicsit füstösebb a kelleténél, lehetne olcsobb is.

  3. Sz.Cs. » április 18, 2007 18:17

    Jó, jó, de milyen műfaj? Rock? Blues? Jazz? Irish? Manele?

  4. babszi » április 19, 2007 08:07

    Az elozene magaba foglalja a Pokolgep, Edda orokzoldektol a roman mulatos notakig-Irish nincs :)…az igazsag az…h en hetvegen kerulom a helyet! draganak azert nem nevezhetnem :) fust az van..na de meik fapadosban nincs? ram jo benyomast tett. ki kell probalni fiatalok :D

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések