A Scânteia noname büféje

április 13, 2007, admin
3) Helység: Bukarest 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: ÉTTEREM



Némi keresgélés után sem sikerült kideríteni a bukaresti Scânteia házbeli kajálda nevét – ha nagyon megerőltetem az agyam, akkor valami megjegyezhetetlen cégnév ugrik be, S&V vagy valami hasonló, ami egy fénymásolt papírlapon van feltüntetve.

Ugyanígy a besorolás is problémás: végső soron büféhez hasonlít. De meleg ebédet szolgálnak fel olcsón: ez pedig már kantinkategória, vagy akár kockásabroszos is lehetne.

Belépéskor ételszag és cigifüst fogad, az asztaloknál a Scânteia-házban dolgozó újságírók beszélgetnek (de inkább kókadoznak). Nincsen nagy választék az obligát csorbán, flekkenen és különféle köreteken kívül – igaz, ilyen helyre nem is azért megy az ember, hogy valami különlegeset egyen.

A megkívánt ételen kívül még két-három más opciót is ajánlatos megfontolni, mert a menü fele hiánycikk. Ezért azonban kárpótol a gyors kiszolgálás és a nagy adagok.

Az Á la grec csorba kifejezetten finom – egy tapasztaltabb kolléga szerint az a különlegessége a helynek, hogy ennek a levesnek az íze sosem egyforma. Aztán a flekken: a hússzelet hatalmas és jól átsült, de minimálisan van fűszerezve és valamiért a körettel is spóroltak.

Evés után azonnal menni kell, annak ellenére, hogy nem bömböl a zene és nem is túl zsúfolt: valamiért nem marasztal a hely. Ha nem is nagy élmény, de legalább olcsón (egy menü kb. 15 lej) lehet jóllakni a Scânteia no name büféjében.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 2.63

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések