Bujdosó Székely Panzió

március 30, 2007, gergeliii
3) Helység: Gyergyószentmiklós 3) Helység: Parajd 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ)



A Bucsin tetőből igazából az odafelé vezető utat élvezem a legjobban. És a Bujdosó Székely panziót. Az áfonyaárusok arrébb mennek, látva hogy nem magyar Suzuki, hanem bukaresti rendszám, majd betámadunk a panzióba, mint nagymamához a tisztaszobába. Az egyik asztalnál az erdész, a másik padon a komája poharazgatnak, adomázgatnak, mintha épp egy Tamási-regényt forgatnánk. Családi vállalkozás, a srác veszi fel a rendelést, “egy flákken pityókával s egy csíííki”, és ne kérj Sztroganoff bélszint, nem érdemes. Van viszont pacalleves, rántott hús, szalmakrumpli, friss káposzta, kedvesség, tűz a kályhában. Az adagok nagyok, a felszolgálás gyors, természetesen ugyanezt a tempót nem lehet tartani, ha megáll a turistabusz, arra viszont, amire az idelátogató vágyik, arra tökéletes.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 2.98

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Bujdosó Székely Panzió”

  1. Sipos Istvánné » április 12, 2007 21:12

    Bizton állithatom, hogy a Bujdosó székely panzó családias, kedves vendéglátása soha el nem felejthető aki ebben részesül.

  2. Tóth Ildikó » július 29, 2007 14:19

    Nagyon szép 3és fél napot sikerült itt a Bujdosó Panzióban eltöltenünk! Az ételek finomak a vendéglátók kedvesek és az egész családias! A levegő és a csodálatos panoráma, csend és nyugalom pedig megfizethetetlen!

  3. Lázár Mihályné Mezőkövesdről » szeptember 6, 2007 16:14

    2007. augusztus 25-én megszálltunk a panzióban. Hat felnőtt részére pillanatok készítették el a székely tálat, melyhez hasonlót igen, de ilyen finomat és bőségeset még nem ettünk. Reggelre frissen készített padlizsánkrémet is fogyaszthattunk, melyért ezuton is köszönetet mondunk. Aki szíves székely vendégszeretetre és ízletes ételekre vágyakozik, keresse meg Őket. A tulajdonos családnak jó egészséget kívánunk.

  4. Horvath Csaba » június 25, 2008 13:37

    2008 juniusaban latogattunk el barataimmal ide, az oldal ajanlasat kovetve. a hely csodalatos, a panzio nagyon hangulatos, a kiszolgalas gyors, (nem volt elottunk senki). a szekely tal csapnivaloan rossz!!!!!!!
    A pacalleves nagyon finom, a huslevescsorbaba beleontottek az ecetes uveget.
    A rantott sajtnak mondott folyekony allagu sarga valami ehetettlen, a “gretar” tocsog az olajban, a sult kolbasz kokemeny es ehetetlenul fokhagymas, a sult krumpli kemeny( valoszinuleg tegnaprol maradt) es keves is volt az a 15 szem, ami koretnek szolgalt.
    Egyedul a rantott hus volt elfogadhato/eheto, de azert nem utazna az ember szekely izekert, azt otthon is meg lehet sutni.
    A helyet ebedelni senkinek nem ajanlom.

  5. Benedek Miklós » december 11, 2009 11:54

    A Bujdosó panzió és vendéglő, a többi hasonló erdélyi helyhez képest nagyon is jó!

  6. Boldizsár László » december 13, 2009 09:18

    Már nem egyszer voltam a Bujdosó Székely Panzióban.Mindig kedvesen és szeretettel fogadtak,mint egy családtagot.Az ételek finomak és nagyon is jók.Remélem a jelenleg folyó átalakítás után is a régi megnevezés megmarad.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések