Ildi bár

március 26, 2007, morpheus
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Az Ildi bárba jár Tajbi, aki Dancs Annamariba szerelmes, kétszer hallottam a történetet, pedig a szomszéd asztalnál ültem, vagy jóval arrébb, a Gösser 2 lej 70 bani, egy lakóház szobája ásít bele az utcáig tartó, meghosszabbított, tetővel ellátott ivó- és evő szektorba, utóbbi kifejletlenebb, csak miccset lehet fogyasztani, a lokálban emiatt enyhe füst és gőz terjeng, ezért jó az udvar, természetesen nyáron, szőlőlugas, kár, hogy le van cementezve az udvar, ami egyébként rendkívül kicsi, a wc-kulcsot szépen elkéred a csapos nénitől, aki nem más, mint a tulaj, de néha a lánya is ott van, vagy a menye?, akinek a válla fölött a PRO Tv, néha az RTL Klub adáskékje pislog bele a söntésbe, a csapos hölgy fél fejjel mindig a képernyő fele fordulva tölti újra a korsót, ha mogyorót kérsz, kivágják egy apró ollóval, tányérra teszik, zacskóstul, a söralátét legalább hét hónapos, lehet, több, igazi relikvia, már ami a kihasználtsági fokát illeti, és tényleg: sehogy sem illik ebbe a környezetbe, tedd inkább a műanyagasztal csupasz lapjára a korsót vagy az üveget, lehet darts-ozni néhány hónapja, könnyen meg tudod állapítani, a törzsvendégek, pl. Tajbi ebben magának tekinti az előjogokat, a darts-ozók szépen a bejárati ajtó elé állnak, és onnan dobálják apró nyilaikat, mondják, a kilencvenes évek elején/közepén az első komolyabb hely volt ez Vásárhelyen, igen, a kollégám is emlékszik, ő kilencvenhatban kezdte itt, akkor még nem volt tetőzet, közel van a központhoz, ugyanakkor elég távol is tőle, pontosan a Kemény Zsigmond és az orosz piac fele vezető út sarkán, azt lehet az Ildiben érezni, hogy összecsúsztak alaposan itt az idősíkok: a külvilág teljesen megváltozott és újfajta tárgyi világot talált ki magának, amiből jónéhány megpróbál beilleszkedni egy olyan környezetbe, ahol lényegében semmi nem változott, nem is akar, ezért inkább egyfajta kínos helyet-szorítást lehet érezni, dominál a műanyag, de azért a stukkó is ott van, meg az a rengeteg cserepes növény, van újfajta hő- és hangszigetelő ablak is, tükrös, havonta elég egyszer benézni, mint egy brazil sorozatba, rögtön fel tudod mérni, mi történt, míg nem voltál adásközelben, itt aztán tényleg csak ez a világ létezik, ki van vágva a Kemény Zsigmondból egy darab tehát és sörözik.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.09

Hozzászólások

21 megjegyzés » “Ildi bár”

  1. keli » március 26, 2007 12:21

    Ha a kocsma nem is, a leiras 5* -os :)

  2. Sz.Cs. » március 27, 2007 09:11

    Azt hiszem, ki tudom találni, ki írta ezt az ismertetőt:)

  3. Tájbi » március 27, 2007 10:03

    Az Ildi bár ma már valóban nem az, ami egykoron volt, kissé kikopott, megfakult, a régi törzsvendégek közül talán már csak Tájbi jár oda, aki Dancs Annamariba szerelmes, bár én még sosem hallottam ezt a sztorit, ami már csak azért is furcsa, mert mindig egy asztalnál ülünk, nem érdekes, na szóval meglehetősen finomvegyes társaság jár oda, suttyó paraszttól kezdve egészen a grafomániás görcsökkel küszködő csotvadt nyomoroncig, ez utóbbi fura szerzet, nem piálni megy a kocsmába, sokkal inkább tapasztalni, van benne valami, nem a tartalom a fontos, hanem a forma, kéremszépen, söralátét meg kisolló így nyer és élvez prioritást sörrel és mogyoróval szemben, a csaposnő félrefordított fejjel tölti a nedűt, ez viszont nóvum, bár meglehet, eme fura nyakfacsarásnak csak a kiválasztottak lehetnek tanúi, mert nem célja van neki, hanem oka, nem is a tévére kíváncsi szegény, hanem a pofádra nem, erről jut eszembe, a budi valóban szűk és kicsi, pedig néha nagy dolgok születnek ottan, és nem pótolják mindig idejében a szarópapírt, fogom is javasolni Csabinak, hogy nyomtasson kocsmakritikát, harminc méterre sincs a fénymásolóda, soxorosítás megoldható, végszükség esetén még jól jöhet, meg aztán kár is volna érte, ha csak úgy elpurcanna a semmibe…

  4. Ildy » március 28, 2007 11:29

    Elsosorban El Comandante, ha nem is tartozik a torzsvendegek koze,hetente bejar es egy annyit illene tudni , hogy Ildy es nem Ildi!Masodsorban nem hiszem , hogy szep dolog a haverek ugy mond titkait kicsevegni ,mert nem a masodik ,de senem a harmadik asztaltol hallotta a tortenetet , az emlekezetem nem csal egy asztalnal szoktak ulni,vagy nem?!Milyen az ilyen ember , aki ocsmarolja a havereit,azt a helyet ahova ha nem is naponta , de hetente bejar???!!!!!!Abban viszont igaza van a Gosser sor 2 lej 70 bani,ezelott ket hete on a 70 banit nekem “plices Nesscaveval”szerette volna fizetni,persze hogy nem vettem el hiszen ez nem a marosvasarhelyi Radio cserebere adasa,de miert nem jo mar a legolcsobb szankasvodka?vagy a csapolt barna sor? amire meg a penzunk is eleg lenne,de bolcsesegemnel mar csak szerenysegem nagyobb,a csapos neni kell rosszul erezze magat miert is 2 lej 70 bani az a sor?!!!
    “mas szemeben a szalkat meglatjuk , de sajatunkbol kiallo gerendat nem”,ezen a kozmondason el kene gondolkoznia,pontosabban a kocsmat felnoteknek talaltak ki nem hisztis , neveletlen lanykaknak ,aki meg koszoni sem tud bejovetelkor pedig ezt ha nem otthon az ovodaban biztos tanitottak vagy , aki csapkodja az ajtot, nyomja a csengot , mint a suket,rohangal az emberek kozott,de senki meg nem szolitja vagy ez is a csapos neni dolga lenne masok gyereket megnevelni!!!!!!!!???!! 15 eve van az ILdy Baby Bar,nem az elso kritika senem az utolso ,remelhetoleg meg hosszu idokig megleszunk egyeseknek valtozatlanul masoknak ujitva ,kicsi WC-vel,kicsi udvarral,fusttel,dartsgeppel ,cserepesnovenyekkel, de akik ertekelik munkankat es szeretnek azok mindig felfognak keresni minket honapok,evek utan is!! Tajbinak igaza van: a csaposno furcsa nyakfacsarasanak oka van,mert nem a tevere kivancsi , hanem a pofadra nem!!!!!!!!!!!

  5. morpheus » március 29, 2007 10:23

    Elnézését kérem mindenkinek, főként azokét, akiket megsértettem, nem AZ érdekelt, hogy Tajbi kibe szerelmes, hanem az, hogy ez a futólag, a szomszéd asztaltól hallott történet IGAZÁN része az Ildy Baby Bárnak, ez adja a varázsát, sajnálom, ha egyesek nem tudnak olvasni a sorok között, és hogy azt gondolják, merő rosszindulatból, hogy ezt a cikket (kritikának nem nevezném) Vida Gábor írta, akinek az Ildy az egyik kedvenc helye. Elnézést kérek, kedves Vida Gábor, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoztalak!

  6. Sz.Cs. » március 29, 2007 12:16

    Nem rosszindulatból és nem azt gondolom, hogy Vida írta, de langyos :)

  7. Transindex » március 30, 2007 12:38

    Kedves hozzászólók!

    Az utóbb érkezett, minősíthetetlen hangnemű hozzászólást kitöröltem. További jó böngészést,
    Timi

  8. Ildy » március 30, 2007 14:28

    Ujabb esemenyek az Ildy Barban ,feny derult arra,hogy a “morpheus” nem mas , mint (a nevet kimoderáltam, a leleplezés nem az a műfaj, ami a Bloodymaryn megengedett - szerk. megj.), ezt a newst pedig szemelyesen Vida Gabor altal tudtuk meg………..e uj bizonyitekok fenyeben Tajbi Irasba adta ,miszerint” Tajbi …-nak szanta/cimezte a valaszt ,nem Vida Gabornak.Na kellemes kikapcsolodast!!”

    Az Ildy is elnezest ker minden erintettnek , aki e bulvarsajto vitajaba keveredett{csak az artatlanoktol}!!!

    ILDY

  9. vida gábor » március 30, 2007 17:30

    Kedves Transindex! Az Ildy bár kapcsán történt összeszólalkozás kapcsán többször elhangzott a nevem, volt, aki szidalmazott, volt, aki bocsánatot kért, és volt, aki el akarta simítani az egész ügyet. Jelentem: az ügy el van simítva, én tisztáztam mindenkivel személyesen. Viszont egy kérésem nekem is volna. Mivel egy rosszízű afférban mindig azok húzzák a rövidet, akiknek a neve először elhangzik, arra kérem a tisztelt orgánumot, hogy teljesen oldják fel a névtelenséget, igenis írják ki, hogy kitől származik az eredeti cikk, mert ha valamiből botrány van, akkor mindenki vállalja a nevét, ne csak az, aki ebben a dologban vétlen. Arra kérem Önöket, hogy ezt közöljék a nagyérdemű olvasótáborral valamilyen jól látható helyen, mert nem szeretném, ha valaki egy utcasarkon kérdezés nélkül orrbaverne olyasmiért, amit nem követtem el. Ugyanis amióta morpheus megnevezett (bár ő ismét jót akart), az én nevem szerepel ebben a történetben egyedül, és a Dancs Annamarié, aki szintén nem tett semmit ezért. Köszönöm. Vida Gábor

  10. Ildy » március 30, 2007 18:35

    A Szerkesztosegnek OCEANMELY tisztelettel kozlom, hogy nagyon igazsagtalannak tartom donteset miszerint egyesek nevet megjeleniteni hagyjak ,mig masok nevet akik talan becsmerlo irasok szerzojekent akar beperelheto lenne azokat nem!!!!!!!!!!
    BIZTOSITHATOM ONOKET HOGY AZ ILLETO EGYEN VEGLEGESEN KITILTATIK AZ ILDYBOL!!!!!!!!!!!!!!!

    P.S. A NEVET PEDIG MAJD AZ ILDY FALAN MEGTALALHATJA BARKI AKI ARRA KIVANCSI!!!!!
    TUDJUK AM AZT IS, HOGY MIERT CENZURAZNAK………,MERT MEG MINDIG KORLATOZZAK A SZOLLASSZABASAGOT MINT ANNAK IDJEEN ‘89 ELOTT!!!!(azon sem csodalkoznek ha ez sem jelenne meg a “site”-on)

  11. Transindex » március 31, 2007 10:58

    Kedves Vida Gábor, és az Ildy bár bejegyzéshez hozzászólók: örülünk, hogy sikerült tisztázni a félreértéseket. Viszont: akárcsak egyéb internetes fórumokon, ezen a blogon sem áll módunkban senkinek a “személyazonosságát” ellenőrizni, mert ez nem egy blog működtetőjének a feladata. Továbbá: harmadik fél részére mailcímeket, vagy az esetleg hozzá tartozó neveket nem adunk ki (például az Index Tékozló Homár című fogyasztóvédelmi, szintén blogformátumú rovatában sem hozzák nyilvánosságra az üzleteket kritizáló levélírók mailcímét és nevét).

    Amennyiben a kritikák szerzői úgy döntenek, hogy a saját, személyi igazolványukban szereplő nevükön közölnek, vagy akár nicknéven (szerzői néven), az csak rájuk tartozik, személyazonosságukat csak ők maguk fedhetik fel. A Bloodymary blog célja amúgy a romániai vendéglátás feltérképezése. Megértésüket köszönjük.

  12. Tájbi » március 31, 2007 11:08

    Kedves moderátor(ok)!

    Ha már a “leleplezés” mellett a korrektség sem “az a műfaj, ami a Bloodymaryn megengedett”, valamivel több határozottság talán elvárható lenne. Az mondjuk oké, hogy a legutóbbi hozzászólásom “minősíthetetlen hangnemű”-nek találtatott, ezért kitörölted - bár ez nézőpont kérdése, hogy mi durva s mi nem -, viszont ildyék pontosításában startból benne hagytad a zugfirkász nevét, csak utólag vetted ki, talán időközben változott meg a szabályzat? Vagy csak egyesekre érvényes? Vida Gábor neve simán megjelenhet, arról már nem is beszélve, hogy az enyém már egy hete díszeleg a transindexen a főcímek között, és már nem is minősítem, miféle gesztus ilyen blikkfangosnak vagy frappánsnak vélt címet adni egy “írásnak”, mert rögvest kigyomlálod, de talán nem ártana kissé elgondolkodnod, -notok a fent leírtakon.

    Üdvözlettel, Molnár Tibor

  13. montechristo » március 31, 2007 12:54

    Na, csak a jegyzőkönyv kedvéért, én a “Tájbi” nickre kattintva jutottam ide a Transindexről, nem “Molnár Tibor” van ott :)

    Asszem, ennek a vitának is a hatására meg fogom keresni az Ildyt ha legközelebb Vásárhelyen járok mer ha ennyi minden forog körülötte, az csak izgalmas hely lehet. Milyen más sör van a Gösseren kivül?

  14. Sz.Cs. » április 1, 2007 13:33

    Úgy látom, itt nagyon bunkó módon kezelik a kritikát. A leírás alapján nekem kedvem támadt elmenni az Ildy bárba, mert szerintem Morpheus nagyon jó hangulatképet festett róla, és még sosem voltam ott, felkeltette a kíváncsiságom. Tájbi és Ildy hozzászólásai viszont teljesen elrettentenek, bár fogalmam sincs, kik ők, és nem is érdekel. Mire jó ez az agresszió? Valaki ingyen reklámoz titeket, hát ingyen sört érdemelne, nem ilyen primitív fröcsögéseket.

  15. Ildy » április 1, 2007 15:02

    Kedves Sz.Cs. : kozlom veled , hogy Tajbi az ILdy bar egyik legregebbi kliense es Ildy maga az Ildy bar,mi nem kertuk senkitol a reklamot,a reklamot eloteremtjuk mi magunk,es ingyen sort csak az kap , aki ki erdemli !!!Kerdem toletek : mire volt jo ez az egesz?!nem mi kezdtuk a primitiv frocsogeseket es szemely szerint es csak neked mondom tisztelt SZ.CS,az a velemenyem hogy ha teged sertettek volna igy meg te sem alltad volna meg szo, azaz ilyen “agresszió” nelkul…….sajat velemeny .

    Azt szeretnem tudatni most es mindenkoron ,hogy mindenki nezzen a sajat dolga utan es ha jot valakirol nem tud irni,mondani hat akkor tartsa meg a velemenyet maganak ,estleg szemelyesen kozolheti,mert ugy FAIR, hogyha valakinek a szemebe mondod ami faj vagy ami zavar…….

    P.S TAJBI,SAMU es mindazok akik mellettunk voltak mindig KOOOOOSSSSSZZZZZ!!!!!!

  16. Tájbi » április 1, 2007 15:23

    Valaki írja meg, hogy ki ez a Sz.Cs., mert szégyen, nem szégyen, lövésem sincs, és engem viszont érdekelne a kiléte, qrva kevés pacifistát ismerek. Az angyalnak nincs neve, pardon, neme, erre mondta Móricka: ja, hát úgy könnyű angyalnak lenni. Vagy nem is, inkább tegye fel valaki a transindexre például az alábbi címet: A Gödör bárba jár Sz.Cs., aki Loredana Groazaba szerelmes, halám akkor lefos(z)lik-e róla a békebírói palást.

  17. Sz.Cs. » április 1, 2007 15:56

    Ha van egy kocsmád, el kell fogadnod, hogy az embereknek véleménye van arról a helyről. A kocsmakritika pedig nagyon elterjedt és hasznos műfaj. Mondom, nekem ez itt felkeltette az érdeklődésem, és beültem volna egy sörre, ha nem következnek az indulatos beszólások. Én nem láttam benne semmi sértőt. Lehet, hogy azért, mert nem vagyok érintett. De a kocsmakritika az ilyeneknek szól, mint én, nem a kocsmatulajoknak.
    Ami a személyes szférát illeti: Morpheus egy becenevet írt le, és az internetfelhasználók 99,9 százaléka nem tudja, kit takar az a becenév, lehet szó bárkiről, még fikció is lehet. Ez itt az Internet.
    Ha azt írják valahol, hogy Sz.Cs. szerelmes Loredana Grozába, akkor azt csak poénból írhatják. De én az ilyen reagálást, már megbocsáss, kisiskolás magatartásnak tartom, utoljára ott húztak fel azzal, hogy azt állították, szerelmes vagyok egy bizonyos lányba (ami igaz is volt, de erről nem kellett mindenkinek tudnia), de ezt kinőttem. Bárhova leírhatod, hogy Székely Csaba (ez én vagyok) szerelmes… abba, akibe akarod. Nem leszek tőle ideges, nem perellek be, nem akarlak miatta megverni. Legyetek már egy kicsit lazábbak. Mindenki robban szét a feszültségtől, mi lett ezzel a várossal?

  18. Tájbi » április 1, 2007 17:52

    Csaba! Tegyük félre az Ildy bárt, nem szerencsés összemosni a dolgokat. Leírom két vagy három mondatban, a magam pueril módján, hogy mitől rágtam be: ha azt írta volna morpheus, stílusakkuként vagy sem, hogy az Ildy bárba jár Tájbi, aki Shakiraba szerelmes, akkor hozzá se szólok, de itt elsősorban Annamariról van szó, aki a haverinám, és ezt ő is - mármint szérécsé - tudja, ezért tartom álságosnak, amit csinált. Ennyi. Ja, a Loredana Groazas dolgot viccnek szántam, de megszerzem Neked Ancustól a számát, ha érdekel :-).

  19. zozo » április 2, 2007 12:22

    meglepo, hogy latszolag minden ok nelkul hogy egymas nyakanak ugranak az emberek! csunyan elfajult ez a vita, vajon mi zajlik a hatterben?
    nem csodalom, hogy van akit irrital a szemely es a stilus, de szerintem ez esetben indokolatlanul tamadtatok le morpheust. a leiras nem ezt erdemelte..
    es ha mar reklam - az sz.cs. nevevel femjelzett szovegekre erdemes odafigyelni.:)

  20. humm » április 8, 2007 03:02

    haha, azt hiszem érdemes kocsmába járjak. Én nem tudom miért van, de kedves, nekem nagyon kedves, sz. cs. rájöttem arra is, hogy te ki vagy. Ma éjjel te vagy a második akire rájöttem, hogy ki. Pedig még sokat sem gondolkoztam. Nos, hát ez nem kocsmakritika, úgyhogy abbahagyom, de ezegyszer kritikát is fogok írni, nem csak beszélek itt félre-fele.

  21. nederlandse ontbijtkoek » május 2, 2007 16:34

    Nagyszeru iras, Morpheus, sajnalom, hogy vegul is aldozata lettel ennek az egesz perpatvarnak. Talan meg en is betevedtem volna egy valamire cserebogaras nyari esten, mikor nagyjabul minden mindegy, hazamenni meg nincs miert… udv!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések