Sanyi (alias Shoni)

március 22, 2007, girl26
3) Helység: Bukarest 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUBMagyarként Bukarestbe kerülni érdekes dolog. Nem könnyű alkalmazkodni a fővároshoz, főképp ha azelőtt többségi magyar lakosú városban éltél. Aztán ha eredeti, ízletes magyar ételeket akarsz enni, és mindezt elérhető áron… nos, akkor igazán bajban vagy. Kivéve ha elmész a Sanyiba, vagy ahogy román testvéreink nevezik, a Shoniba. A Sanyi az a hely, ahol megtalálod a jó magyar ételeket elérhető áron, megtömheted a gyomrod, aztán meg folytathatod az estét egy nagy kocsmázással. Mindezt egy helyen, mintegy 2 az 1-ben. :)

A hely fő érdekessége, hogy magad csapolhatod a sört, majd a számla megírásakor rajtad múlik, mennyit is vallasz be. Nem feledkezhetek meg a menüről, amelyet szabványos vonalas vagy kockás füzetbe írnak, a fogások mellett helyenként még rajzolt virágocskákat is találhatunk. Az étlapról föltétlen ki kell próbálni a sajtos gombát, valamint a “gomboaţe a la Sanyi” nevezetességű édességet, ami a tehéntúrós gombóc Sanyi-féle neve. A másik érdekesség, hogy itt találkozhatsz a legtöbb bukaresti magyar fiatallal, helyesbítek - a legtöbb Bukarestbe elszármazott magyar fiatallal. Ne feledkezzünk meg magáról Sanyiról, aki egy-egy este folyamán barátságosan elbeszélget minden törzsvendéggel, és teljesít minden óhajt. És a Sanyiban könnyű törzsvendéggé válni! Nem könnyű megtalálni, mivel a Sfintii Voievozi 13. szám alatt található helyiségen cégtábla nincs, ellenben a bukaresti magyarok körében gyorsan terjed a szó.

Érdekességként megemlíthető, hogy a Legături Bolnăvicioase film egyik jelenetét is itt filmezték.

Nos, mindenkinek jó Sanyizást!* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.13

Hozzászólások

7 megjegyzés » “Sanyi (alias Shoni)”

 1. gergo » március 22, 2007 13:02

  Hali, azt szeretném kérdezni hogy ez ugyanaz a gömböc, szemüveges Sanyi, aki egy idöben Kolozsváron szakácskodott? Ha jól emlékszem, több mint fél évig kajáltam nála, és a stilusa akkor is ez volt: haver vagy, fözök neked valamit :))

 2. girl26 » március 22, 2007 14:57

  Nem tudom, hogy Sanyi szakácskodott-e valaha Kolozsváron, ellenben azt igen, hogy gömbölyded és szemüveges. :))

 3. Vad » március 22, 2007 19:21

  ha,ha, pedig en azt hittem hogy bukarestben nincs is magyar rajtam kivul :P a magyar kormany szerint erdelyben sincs :D

 4. Hmmmm » március 24, 2008 13:04

  Kár, hogy nincs fotó…legalább kívülről.
  (magyar honból)

 5. Bozso » augusztus 5, 2008 13:01

  Én is ettem Sanyinál. Ezelőtt pár évvel az ARBOüsok vittek el oda. Finom tárkonyos krumplileves volt. Ha arrajárok még visszatérek.

 6. kata » szeptember 1, 2008 08:45

  az otodik percben szinre lep ‘Shoni’, es bepillanthatunk a konyhajaba is..
  erdekes megallapitasokat hallhatunk a bukaresti gondolkodas mibenleterol, es lassan feny derul a rejtelyre.. http://www.youtube.com/watch?v=S2bAkHfUVmc

 7. ehesen maradtam » augusztus 1, 2012 21:57

  Mig valaki nem jelzi, hogy ismet nyitva, addig ne keressetek a helyet. Felkeszultem, hogy egy jot kajalok, azonban zart kapu fogadott, a nyitvatartas letepve, ugyhogy nem tudom, hogy szabin vannak vagy bebukott-e. Mindenkepp kellemetlen volt.

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések