Seasons City Cafe

március 21, 2007, admin
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA



A Justin’s kvázi riválisa, vele egy utcában található (Ion Raţiu utca 3.), közel Kolozsvár főteréhez. Nagyon aranyos kis hely, domináns színe a narancssárga. Szép választék van tea- és kávékülönlegességekből, egész pontosan 16 féle teát számoltam (egységár: 2.5 lej, köztük fekete és zöld teák, rooibosos keverékek és az elmaradhatatlan gyümölcsteák); kb. húszféle kávé közül lehet választani, a regular presszó 2,2-3,8 lej, a specialitások 4,5-5,5 lejbe kerülnek. Alkoholos italok is vannak bőven, vagy harmincféle koktél, sör, rövidital közül lehet választani, az áruk kolozsvári viszonylatban átalgosnak mondható. A gintonik 7,5 lej, ám sajnos olajbogyó nélkül, csak citromkarikával szolgálják fel.

Mindössze két, viszonylag kis helyiségből áll, a belső a nemdohányzó (ajtaja azonban nincs). A vécé pici, de tiszta, az ülőkével szemben a Paprika rádiós reklámplakátot bámulhatod: ha még nem figyelted meg eddig az orális élvezet megörökített rezdüléseit a kompozíció főalakjának arcán, most megteheted.

A többnyire magyar pincérek nem esnek kétségbe áramszünetkor sem, legalábbis ezt tapasztaltam, amikor legelőször jártam ott: hangulatos gyertyafénynél lehetett tovább iddogálni. A közönség jellemzően fiatal, középiskolástól harmincasig terjedő korosztályból kerül ki. Elsősorban haveri traccsra, csoporttalira alkalmas helyszín, ha sokan vagytok, az asztalokat össze is lehet tolni. A zene néha kicsit hangos, a tévében általában sportközvetítés megy (valószínűleg ez attól is függ, ki az éppen ügyeletes pincér). Romantikus találkára maximum a nemdohányzó helyiséget ajánlom.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.92

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Seasons City Cafe”

  1. Ingrid » március 22, 2007 14:37

    Miota szolgaljak a gin tonic-ot olajbogyoval,gin tonichoz lime vagy citrom megy.

    A gin and tonic is a cocktail made with gin and tonic water, usually garnished with a slice of lime or lemon and served over ice

  2. Transindex » március 22, 2007 15:34

    A Krajczárban olajbogyóval szolgálják fel, de máshol is ittam olajbogyós gintonikot. Abban igazad van, hogy hivatalos receptek szerint csak a martinis alapú italokhoz jár… Tehát a “sajnos olajbogyó nélkül, csak citromkarikával” mondat az én személyes hiányérzetemet fejezi ki, nem azt jelenti, hogy mulasztáson kaptam a bárost.

    Timi

  3. Annika » január 29, 2008 21:29

    Ami a legjobban tetszett a Seasonsben azok a üdítőskupakokkal dekorált asztalok voltak. Az üveglap alatt ötletes kompozíciók. Szuper ötlet, gratula a tulajnak! És tényleg finom teák vannak.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések