Napoli Centrale

március 20, 2007, sss
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Mióta az eszemet tudom (körülbelül 16 éves korom óta, hogy azelőtt mi volt, nem emlékszem) a Napoli Centraléban ünnepeljük a fontosabb családi (és nemcsak) eseményeket. Kívülről nem gondolná az ember, hogy ez ennyire jó hely – alagsori pizzázó az ellenszenves hangzású CFR Club alatt, a kolozsvári törvényszék közvetlen közelében (pontos cím: Dobrogeanu Gherea utca 17. szám).

Berendezésben nem különleges: egyszerű faasztalok, kockás abrosz, szeparék diszkrét világítással és csendesen nevetgélő ügyvédekkel, üzletemberekkel. A falon lévő plazmatévén mindig olasz adó megy – diszkrét utalásképp a tulaj nemzetiségére.

A tulaj egyébként rendszerint fel-le sétál az asztalok közt, tört románsággal kedveskedik a vendégeknek, rossznyelvek szerint a desszerteket ő maga készíti. Ez az a hely, ahol március 8-án foglalás nélkül beengedtek: a bejáratnál állingáló, névlistát szorongató tulaj megcsóválta kedélyesen a fejét, széles gesztusokkal, olaszul értésünkre adta, hogy éjfélig színültig telt a vendéglő, de mi a fene, kerít nekünk egy asztalt.

Itt készítik Kolozsvár legvékonyabb, legomlósabb pizzatésztáját, a feltéttel sosem spórolnak, és fűszerekkel megbolondított paradicsomszószt szolgálnak fel ketchup helyett – igaz, külön kell rendelni. Olaszországban állítólag nem is adnak pizzához semmit, ez a ketchupos-paradicsomszószos izé korcs amerikai hepp.

Egy adag akkora, hogy ilyen vacsora után a reggelit is kihagyja az ember – kis adag pedig nincsen. Aki nem bírja megenni, annak becsomagolják a maradékot. A kiszolgálás is pontos és gyors – érkezés után pár másodperccel megjelenik a pincér menüvel, és a pizzára legfennebb 10 percet kell várni. A számlát is pontosan számolják rendszerint, ami pedig az árakat illeti, a Napoli Centrale nem drágább bármelyik kolozsvári átlag-pizzázónál (igaz, az utóbbi időben mintha felsrófolták volna az árakat).



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 2.98

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Napoli Centrale”

  1. Noemi » március 22, 2007 12:44

    szerintem csak egy flancos hely…a pizzajuk borzalmas… a kozepe nincs megsulve rendesen, a tetejen a maszlag meg sem kozeliti az izleses vagy izletes pizzat…azok a kis kiflicskek amit a salata melle adnak(amit ugyszinten tulfizetsz a minosegen) teljesen suletlenek…allatkakat is lehet gyurni beloluk…az egyszeru uditok legalabb duplaaron kaphatok…szoval izlesek es pofonok…annak ellenere, hogy muszaj volt tobbszor elmennem oda, szivesebben mondanam azt, hogy ketszer voltam ott, eloszor es utoljara…

  2. Gabi » március 22, 2007 16:41

    Par nappal ezelott voltam a Napoliban, ugyhogy en is hozzaszolnek. A pizza szerintem nagyon finom egy kifogasom lenne meghozza hogy konzervgombat hasznalnak friss helyett, pedig egy ilyen helynek szerintem nem kene gond legyen beszerezni frisset. Az arak pedig szerintem azert az atlag folott vannak a negy sajtos ha jol emlekszem 22 ron (220000 regi lej volt) azert eddig meg itt fizettem ezert a fajtaert a legtobbet. En maskor is fogok meg menni…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések