Black Velvet

március 20, 2007, Sinar Atar
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: KOCSMA/PUB



Black Velvet. A nevéből ítélve egy divatszaküzletnek is gondolhatná az ember. Bármennyire is különös a választás, a név annyira ráillik a helyre, mint a bársony egy szép női testre. Egy eléggé eldugott helyen létesített – egykor aprózár, vagyis zöldségesüzlet volt ott – nem túl nagy bár/étteremről van szó. A GPS-koordinátákat nem tudom, de annyit elárulhatok, hogy a Sinkovits sporttelep mellett található.

Hatalmas üvegablakait függöny védi, de ez szerencsére nem teszi sötétté, inkább varázsolja otthonossá a helyet. A bőrhuzatos székek (vagy lehet, hogy utánzat?) jól mutatnak, és kényelmesek. Az asztalok, amiből, ha jól emlékszem, körülbelül öt van, négy személyt szolgálnak ki. Ezidáig olyan szokványosnak tűnhet, és talán az is, azonban ami az egészet eredetivé teszi, sőt feldobja, az a bejárattal szemközt levő falfestmény.

Nem poszterről vagy tapétáról van szó, hanem igazi művészi alkotásról. A rajz egy asztaltársaságot ábrázol, Rejtő regényeinek világából. Az egyikben én magát a kapitányt, Piszkos Fredet vélem felfedezni. Sajnos csak ezen az egy falon vannak festmények. ugyanis még van egy, de az már inkább reklámjellegű. Olyan, mint a Marlboro cowboy, vagy a tequilát reklámozó ponchóba bújtatott mexikói, s én nem látok benne nagy fantáziát.

Többfajta kávé van, és ez idáig még egyszer sem bizonyult mosogatólének. A kaja isteni. Mintha az anyám főztjét szolgálnák fel, az pedig, vicc ide vagy oda, olyan ujjmegnyalós. Egyszóval háziasak az ételek. A húst nem sütik szárazra, a levesek is inkább a vidék jellegzetesen elkészített levesei.

Pia van bőven, s az árak is középszintűek. A kiszolgálás is elég otthonos, néha maga a báros, vagy a szakács hozza ki az ételt, de az udvariasságukon még nem esett csorba. A gond, hogy a hely tulajdonosai is abba a csapdába estek, mint sok más étterem és bár Kézdivásárhelyen. Éspedig: odajárnak kártyázni a „nehézfiúk”. Kínos lehet, hogy miközben barátnőddel, vagy akár barátaiddal beülsz egy italra ebbe a vagány kis helyre, és a kártyázó asztaltársaság éppen egyik vesztésre álló tagja összetör egy poharat, vagy ordináré hangon káromkodik.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.25

Hozzászólások

9 megjegyzés » “Black Velvet”

  1. Egry Gábor » március 21, 2007 23:59

    Lehet, hogy csak ismerik a kommerciálisabb kanadai whisky-k egyikét….

  2. handra eszter » április 1, 2007 20:20

    tok joo hely!kellemes es nyugodt!a kajarool nem is beszlve ..nagyon jook az izek!!erdemesnek tartom ho meglatogassak!!:))))))

  3. handra eszter » április 1, 2007 20:29

    teccik a hely nagyon:D

  4. Eve Clementine » április 2, 2007 18:27

    Halelujah!
    Végre Kézdin egy olyan hely, ami nincs tele 16 éves visítozó deszka lányokkal és nagyképű , műveletlen fiúkkal.
    Végre egy olyan hely, ahova érdemes elmenni, ami kellemes a szemnek, ahol intim környezetben, kiváló ízek mellett , mutatós és finom koktélok társaságában kifogástalan kiszolgálás közepette jól érezheti magát a vendég 30 évesen is.
    Gratulálok. Jó döntés volt!

  5. MARA » december 2, 2007 22:05

    TETSZIK A HELY NEKEM IS DE NEM IGAZAN IGENYLIK A KEZDIVASARHELYIEK AZ ILYEN LOKALOKAT,LEGALABB IS EZT A VELEMENYT TUDOM MEGFOGALMAZNI AZ ESZREVETELEIM ALAPJAN. MINDEN JO KENYELMES KIFOGASTELAN!KIMONDOTAN JOL ERZEM MAGAM ES IGYEK SZEM RENDSZERESEN LATTOGATNI!!!! SOK SIKERT!

  6. Groov » február 12, 2009 08:38

    Hol van, mukodik meg?

  7. Nosty fiú » február 12, 2009 18:12

    A Sinkovits sportpálya bejáratától számítva bal kéz felől a tömbház alatt. Lehet, hogy működik, én múlt év közepén voltam ott utoljára.

  8. CsanadkaM » március 17, 2009 19:56

    Nekem nagyon tetszik a hely. Eloszoris a jo izlesre vallo dekoracio, a sokfele kave, az otthonos hangulat teszi kellemesse szamomra ezt a barocskat. De hogy mi teszi igazan kulonlegesse szamomra a helyet? A tejszinhab, a jo zene, a sotetseg, a kesoi orak, hosszas beszelgetesek, csabito pillantasok, a nagy szerelem.:)

  9. nosty fiu » március 31, 2009 22:28

    Nos most jövök onnan, az élmény friss. A hely nem változott. Pár asztal, viszonylag kényelmes környezetbarát bőrrel bevont székek, s egy eléggé tűrhető pincér. Sör elfogadható hőmérsékleten, konyakból viszont csak háromféle, abból a Brancusti választottam. A vécé okés, a falfestmény a helyén, zelegor vendégek nem voltak, árak elfogadhatóka, szóval ajánlom, na.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések