Chez Philip

március 20, 2007, NORBERT
3) Helység: Nagybánya 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB



Nagybánya régi főterén található a Chez Philip nevű lokál. Önmagukat pubnak titulálják, bár sokak szerint inkább étterem-kávézó-terasz.

A cégtábla alá ki van írva, hogy Biere et caffe, azaz sör és kávé. Na igen, annak is indult pár éve, remek stílusú hely fából készült székekkel és asztalokkal, a falon a régi Nagybányáról kifüggesztett képek. Jólesett az embernek itt meginni egy korsó sört. Aztán napról-napra pocsékabb lett a kiszolgálás, gyengébb a kávé és vizesebb a sör, persze az árak tovább és tovább nőttek.

Mi az, ami mégis jó? Két szintje van, így ha felmész az emeletre, ahol egyébként sokkal gyengébbek a fények, egészen meghitt, kellemes a hangulat. Nem néz a szomszéd asztaltól a lenyalt hajú szingli, hogy melyik csajjal ültél be, vagy hogy mennyi korsó sört iszol. Apropó sör! Ha egy jó haveroddal akarsz beülni sörözni, rendelhettek egy méter sört! Ez egy méter hosszú tálcára helyezett, 11 korsónyi söradag, csak tízet kell fizetni, egy a ház ajándéka. Nemcsak innivalót, hanem kaját is rendelhetünk, a pizza pedig nem is annyira rossz. Ami jó, hogy hamar elkészül. Nyáron pedig terasz van, ami a főtérre nyílik, talán ez a legjobb…

És mi az, ami ténylegesen rossz? Az asztalok néha ragacsosak. A kiszolgálók nem kedvesek. Nagyobbak az árak, mint ahogy azt a hely megérdemelné. Hétvégén túlzsúfolt, mert ilyenkor idejönnek a 18-19 éves kölykök, akik épp kölcsönkapták a mamitól a bmw-t. Ugyanezek ülnek be meccset nézni a falra szerelt plazmatévén, ha épp a Steaua vagy a Rapid játszik. Ök csak kólát vagy nektárt fogyasztanak.

Hétköznap kifejezetten kellemes hely, hétvégén csak azoknak ajánlom, akik kölcsönkapták a mamitól a bmw-t.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.64

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Chez Philip”

  1. csempepempe » január 9, 2008 23:15

    en a tatitol kapom a fordot. mehetek?:P

  2. bzs » július 16, 2010 10:54

    itt is rugtunk mar be…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések